i76700k Skylake / Asus z170A/ "Still Waiting for Root Device"

Advanced
System Agent/Graphics Configuration/Primary Display PCIE
USB Configuration/Legacy USB Support Disabled
USB Configuration/XHCI Hand-Off Enabled
USB Configuration/Keyboard and Mouse Simulator Disabled
Onboard Devices Configuration/Serial Port Configuration/Serial Port Off
Boot
CSM/Launch CSM Disabled
Secure Boot/OS Type Other

şu bios ayarlarını kullanıp, aşağıdaki linkteki config dosyasını kullanınca o aşamayı geçtim. fakat şu an ilerde bir yerde ünlem işareti alıyorum.

edit: ünlem işareti değil, girilemez işareti tarzı bir şey.

Dropbox - config.plist

Birçok kombinasyonu deneyip sonunda kurmayı başardım. Şu an hackintosh'tan yazıyorum. fakat kurulum sonrası usb siz boot etmek için yapılan işlemlerden, multibeast ile ses driverı vs kurma işlemi başarılı demesine rağmen masaüstüne efi klasörü gelmiyor. usbsiz rebootta da ekranda girilmez işareti kalıyor, bu yüzden tekrar usb ile reboot yapıyorum. neden değişiklik olmuyor?

quick start
uefi boot mode

drivers:
alc1150, misc zaten seçili (fakesmc 6.18), network zaten çalışıyor.

bootloader:
clover v2.3k r3320 UEFI Boot Mode zaten seçili

Customize:
mac pro 3,1 zaten seçili

build sekmesine gelid sağ alttan install diyorum. gelen popup ekranda agreeye tıklıyorum. currently installing diyor ve tek tek yüklüyor seçili olanları. sonrasında da install succeeded diyor. Daha sonrasında kext wizard uygulamasından rebuild cache diyorum. o da başarılı diyor. fakat masaüstüne bişey gelmiyor. mesela şu da dikkatimi çekti, kext wizard ile kext kurmaya çalışınca hata veriyor. beklenmeyen hata oluştu diyor, aşağıda da yoksay falan gibi seçenekler mevcut.

bu arada windows yanına kurmuyorum. daha doğrusu windows m.2 de kurulu. hackintoshu da ssd ye kurdum. biostan m.2 seçip windows, sata seçip hackintosh bootlamayı planlıyorum.

Birçok kombinasyon deneyip yine bayağı sonuca ulaştım. Diski uefi kurulum yapacağımı bildiğim için öncesinde windowsta convert to gpt yapmıştım zaten. Tek sorun bendim az önceki konuda. EFI klasörü masaüstüne gelecek demişsiniz, gelmedi aslında, ama finderda görünüyordu multibeast şeysinden sonra. Neyse, ekran kartı dahil bir sürü şeyi çözdüm. nv disable 1 flagini sildim driverı indirdim şu an 780Ti fıstık gibi çalışıyor, iki ekran var hatta ikisini de güzelce ayarladım. Tek bir sorun kaldı, o da ses, ses alamıyorum ne yazık ki. Technopatte açılan bir başlık vardı, skylake uyumlu sistem adında. Orada çok güzel bir tablo var anakartlarla ilgili. Orada yazan alc892 asus z170a için. Bunu seçiyorum fakat ses yine de gelmiyor.

Son bir gelişme: Arka paneldeki ses çıkışı çalışmıyor. Ön paneldekine taktım şu an sorunsuz kullanıyorum. Sabahtan şu saate kadar uğraştım. Değdi mi, evet değdi. Fakat güzel olan şuydu, ne zaman bir problemle karşılaşsam sorulara hızlı bir şekilde cevap veren bir Technopat moderatörü hep vardı. Belki bazı şeyleri kendim çözdüm ama bıkmadan her soruma cevap verdiğin çok teşekkürler. @montezuma Bundan sonra benzer sistem toplayıp sorunlarla karşılaşanlara ben de yardımcı olabileceğim demek oluyor bu.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı