4C8T bir işlemci 2080'i besleyemez. Pek abartmayın bence.
Geçenlerde rtx 2080'i aldım ve onu i5-4690k (4.5Ghz OC) ile kullandım. Açık dünya oyunları olmadığı sürece, dürüst olmak gerekirse, şaşırtıcı derecede iyi çalışıyor. Ryzen serisine kıyasla daha yüksek bir çekirdek saate sahip olmak, beni Resident Evil 2 gibi oyunlarda bile zor durumda bıraktı.
Ancak, Tomb Raider'in Yükselişi gibi açık dünya oyunlarında CPU dayanmıyor. Bu da 1440p'de 45 fps'ye kadar düşüp 70 fps'ye ulaşabileceğim anlamına geliyor.
OP ya da okuyan herkesin yeni Ryzen serisini beklemesi ya da i9 gibi bir şey alması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle çok fazla açık dünya oyunu oynamak istiyorsanız, CPU'yu gözden kaçırmayın.
Alıntı 2.
Mükemmel çalışacaktır. 2080'li bir 6600k kullanıyorum ve çoğu oyundaki 1440p'de 80+ fps alıyorum, genellikle çoğu ayar gidecekleri kadar yüksek. AC: Odyssey ve MH: WI gibi oyunlarda volümetrik sis / duman / bulutlar ayarlarını kapatıyorlar, ancak bunlar katil.
Açıkçası benim işlemcim 2080'den en iyi şekilde faydalanmak için yeterince iyi değil ama yakın bir gelecekte iyileştirmeyi planlıyorum.
Ama bu meselenin yanında. İşlemciniz benimkinden çok daha iyi, bu yüzden iyi çalışacak.
Endişelenmen gereken şey şu ki, psu'nuz. 2080, 1060'tan çok daha yüksek bir güç gereksinimine sahip.
1060 sadece 400w psu istiyor, 2080 ise 650w istiyor.
Alıntı 3.
4K'da HDR10 ile Far Cry 5 gibi oyunlarda hıçkırak olmadan oynuyorum ve bir i7-7700k + RTX 2080 var.
FPS'yi izlemedim, ancak herhangi bir gecikme olduğunu fark etmedim.
Kaynak : Reddit.com