i9 10900K sistem nasıl?

Tavsiyeler için teşekkür ediyorum ancak derdimi tam anlatamadım sanırım.
Bilgisayar alma sebebim evime iş götürmek. Ajanslara kayıtlı Youtube ve benzeri platformlar için video edit işi yapıyorum.
128 GB RAM Olmazsa olmazlarımdan. Blender, kısa süreli 4K bir videoyu render alırken bile 30 GB RAM kullanıyor. Arka planda birden fazla iş yapmak istediğimde RAM kullanımı çoğu kişinin hayal edemeyeceği boyutlara ulaşıyor. Benim oyun bilgisayarından çok render sistemine ihtiyacım var. Konu içinde iş için kullanacağımı belirtmiştim. 2080 Super benim için abartı bir ekran kartı. Haftada bir kaç kez arkadaşlarla CS:GO, BF5, Warzone gibi oyunlar oynuyoruz. O sebeple 1660 Super'in benim için yeterli olduğunu düşünüyorum.

Kullanım amacı ne olacak ?
Amaç oyun ise çok dengesiz bir sistem olmuş. İ9 işlemci oyunda işine yaramaz. Oyun oynatan bileşen ekran kartıdır.

Amaç Render ise alınabilir. Yanız bu sefer de R9 almak varken Intel mantıklı gelmiyor.

Olayı şimdi anladım. O zaman bence iyi bir sistem olmuş.

Tek anlamadığım şey özellikle Render konusunda Intel işlemcilere fark atan AMD markasını neden istemediğiniz. R9 3900X hatta biraz bütçe arttırarak 3950X alınabilir. AMD istememe sebebinizi anlatırsanız belki durumu anlayabilirim

Oyun için Intel'in tek çekirdek performansından dolayı tercih edilmesini anlarım da, render için AMD istenmemesi biraz garip çünkü AMD render işinde Intel'den çok daha iyi.

Anladığım kadarıyla i9 10900K sistem pahalı .

10C/20T'den fazla kullanmayacaksa 10900K daha mantıklı oluyor ama 12 çekirdek ve ilerisi için 3950X daha mantıklı fakat Blender için ekran kartı da öenmli yani özellikle RTX serisi olursa daha iyi olur RTX 2060 Super olsa iyi ve tabii diğer kullanacğı programlar AutoCAD gibi filansa tek çekirdek gerekiyor ama tüm işlemciyi kullanacaksa o zaman 3900X/3950X daha mantıklı kullanamayacaksa OC'lu 10900K sanırım ama çok ağır yapıyor sanırım o yüzden 3950X.

Sıvı soğutma olarak PF 360'da alabilirsin, kasa olarak battlecruiser, PSU olarak 850W Hydro G ve anakart olarak çok iyi bir anakart sayılır bu ama Z490 E'ye de bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…