i9 10900K tam yükte 235W güç tüketiyor

Sakin olun gençler, bekleyin bir işlemci çıksın kullanıcılara ulaşsın. O zaman durumlar ne belli olur. Ayrıca Intel'in ya da AMD'nin savunmasını yapmak size mi düştü? Milyarları cukkalayan firmaları bu kadar büyütmeyin gözünüzde, hiçbiri kullanıcı dostu değildir. Tek derdi rakibinin yapmadığı şeyleri yapıp öne geçmek olan şirketlerle bu kadar bağ kurmayın, yarın öbür gün güç dengesi değişince üzülürsünüz. Sonra buradaki gibi sayfalarca kavga edersiniz...

Ayrıca bir ürün çıkmadan, son kullanıcılara ulaşmadan yapılan testlerin ve haberlerin hiçbirini önemsememeyi öğrenemediniz. Bir ürün çıktığında o ürünü yapan firma parayı bastırır ürününü arşa çıkarttırır, rakibi de parayı bastırır başka bir yayıncı grubuyla gömme haberleri çıkartır. On yıllardır olan bir şey bu, sakin olun. Ürün son kullanıcıya gelmeden ne ürünün sahibi olan firmanın, ne rakip bir firmanın ne de parayla satın alınabilecek hiçbir kaynağın testlerine ya da haberlerine körü körüne güvenmeyin. Üşenmeden 14 sayfa kavga etmişler bir de.

Bağ kuranlara gerçekten yazık, benim içim rahat. FX döneminde Intel safındaydım, Ryzen dönemi geldi AMD safındayım. Aksi halde olanlar düşünsün.

Sayfalar önce bunu yazdım mesela, deminki dediğimle bir çelişki yok. Haberler doğruysa bu dediğim geçerli, yalan çıkarsa da önceki dediklerim geçerli.

Haberin bu kadar ciddiye alınıp büyüyeceğini tahmin etseydim önceden en son yazdığımı yazar geçerdim...

Ürün son kullanıcıya gelmeden ne ürünün sahibi olan firmanın, ne rakip bir firmanın ne de parayla satın alınabilecek hiçbir kaynağın testlerine ya da haberlerine körü körüne güvenmeyin.

Neyse 10. nesil İntel işlemci alırsanız kombinin çalışmasına gerek kalmaz kışın rahat olursunuz...

Yaşı yetenler hatırlar. Athlon 64 döneminde AMD, Intel'i piyasadan silecek dendi Core 2 Duo ile tam tersi oldu. Aynı şekilde FX döneminde Intel farkı açmıştı, Ryzenlar bir çıktı AMD işleri tersine çevirdi. Bugün AMD geçer, yarın Intel. Biz işimize yarayanı alır kullanırız.

Bu arada TDP değerini ölçmek için endüstriyel bir standart yok. İşlemciler çıkışını yapsın konuşuruz. Şimdiden eleştirmek için erken.

Sektörde tekel olan her firma (bakın dünyadaki her sektörden, her şirketten bahsediyorum) bunun ekmeğini yiyerek elindeki sahip olduğu teknolojiyi uzun bir sürece yayarak paylaşır. Örnek veriyorum Intel'in karşısına Ryzen gibi bir güçlü rakip çıkmasaydı Intel bugün çıkardığı işlemcileri 10 yıl sonra ''yeni teknoloji'' diye pazarlayabilirdi. Millet de ağzı açık bakardı.

Ama rakip güçlü olunca firmalar arasındaki rekabet artar, rekabet artarsa fiyatlar düşer ve teknoloji hiç beklemediğiniz kadar hızlı gelişir.

Bırakın onlar müşteriyi yeyip milyar dolarlara çökeceğine kendilerini yesinler. Siz de bu avantajı kullanarak işinize geleni alın.

Sayın yönetici mesajımı gizlice neden siliyorsun. Soruma cevap dahi vermemişsiniz. Uslup hatası diye 1 gün hatta 1 ay habire keyfi ceza yazıyorsunuz. Bana karşı olan bu tavrınızdan vazgeçiniz. Forum kimsenin yönetici de olsa haksızlık yapacağı yer değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…