i9 11900K RTX3080 sistem oyun oynarken kapanıyor

Öncelikle teşekkür ederim.
3 aydır 1 senedir bu bilgisayarı kullanıyorum ve bu zamana kadar böyle bir sıkıntıyı hiç yaşamadım son 2 haftadır yaşıyorum.
Dirençleri falan gidiyor işte yavaş yavaş, Corsair RMX 750 veya benzer kalitede bir PSU alırsan sorun yaşamazsın.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Yanlış anlamadım değil mi dediğiniz soketler ekran kartına geçen soketler? Peki bu soketlerin yeri karışırsa bu sorunu yaşatır mı bana?

Öncelikle teşekkür ederim.
3 aydır 1 senedir bu bilgisayarı kullanıyorum ve bu zamana kadar böyle bir sıkıntıyı hiç yaşamadım son 2 haftadır yaşıyorum.

PSU'dan çıkan kablonun 2 soketini ekran kartına takıyorsunuz bu yeterli güç vermez, o yüzden aşırı ısınma meydana gelir veya ani kapanma yaşanır.

1 yıldır bu şekilde kullandıysanız büyük olasılıkla ekran kartına taktığınız güç soketleri erimiştir, söküp kontrol edin.

Kontrol ettim herhangi bir erime veya bir şey gözükmüyor.
Bundan 2 hafta önce bilgisayarımı temizlemek için ekran kartımı çıkardım sonra tekrar taktım 2 soket var ikisi de birbirine uyumlu bunları yanlış takma ihtimalim yüksek 30 dakika önce hiç ekran gelmiyordu o soketler kafama takıldı ve yerlerini değiştirdikten sonra ekran açıldı sorun bu olabilir mi?

Soket karışıklığından bahsetmiyorum, taktığınız 2 soket tek kablodan geliyor toplamda 225W güç verir, size 320W güç lazım, bunun içinde 2 tane kablo 4 sokete sahip PSU gerekli.

Soketlerde hasar yoksa kabloda veya PSU içerisinde bir hasar oluşmuş olabilir.

Çok teşekkür ederim.
Tekrardan bir test edip buraya sorunu yazacağım.

Merhaba çok sağ olun sayenizde sorunu sözdüm sanırım dediğim gibi soketlerin yeri yanlış olduğu için tam güç veremiyor ekran kartına o yüzden sistemi korumaya alıp kapatıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…