i9 12900K - RTX 5070 Ti sisteme PSU önerisi

Abdullah91

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i9 12900K / Gigabyte RTX 5070 Tİ / Rog Strix 660-F Gaming / 32GB CORSAIR 6400 / ROG Strix SQ7 Gen4 SSD 1TB / Samsung 990 EVO Plus 2TB
Meslek
Otomasyon Teknikeri
Arkadaşlar, yeni almış olduğum bir sistem ile ilgili bazı sorularım var.

Temel özellikler.

i9 12900K işlemci.
5070 Ti Gigabyte ekran kartı (16 GB)
ROG STRIX 660-F anakart.
32 RAM.

Bu sistem için gerekli PSU kaç olmalı? Bileşenler OC olarak çalışıyor. Sanırım sistemde 650 PSU var. Bir hata olmuş olabilir.

Mevcut sistemde Hogwarts Legacy gibi bir oyunda 2K Ultra ayarlarda 45 FPS alıyorum. Daha yüksek olması gerektiğini düşünüyorum.

Resmi olarak önerilen 750W zaten hocam
Enermax Revolution D.F. X 1350W 80+ Gold Full Modüler 140mm Fanlı ARGB Güç Kaynağı (ERT1350EWT) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili al geç derim.

Normal şartlarda zaten 1250 w olarak düşündük. Sanırım montajda bir karışıklık oldu 650 var görünüyor üzerinde. Acaba aldığım değerler bundan dolayı düşük olabilir mi diye düşündüm bnde. Firma ile iletişime geçeceğim, illa ki yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

Mevcut sistemde Hogwarts Legacy gibi bir oyunda 2K Ultra ayarlarda 45 FPS alıyorum. Daha yüksek olması gerektiğini düşünüyorum.
Hogwarts Legacyde Raytracing ile Ultra ayarlarda bu videoda ki kişi de ortalama 45 fps alıyor eğer sizde de Raytracing açıksa normaldir

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4k da alıyor ama. Ben 2k için söyledim. 4k yaparsam muhtemelen kitlenme olur

Videonun 2. kısmında 2K ile benchmark yapıyor.
Ben oyunda frame gen'i açamıyorum bu arada. Bunun da sebebini bilmiyorum. 2k da iyi fps almış video da

Sorun çözüldü. Windows da bulunan " Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması " ayarını açmak gerekiyormuş. Bu hem Frame Gen. özelliğini kullanmanıza izin veriyor aynı zamanda GPU nun performansını arttırıyor.

Benzer sorun yaşayanlar için,

Arama yerine Grafik Ayarları yazın, açılan pencerede " Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması " ayarını aktif edip, bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…