i9-12900KF vs i9-12900K

blue screen

Megapat
Daha fazla  
İşlemci arasındaki tek fark dahili grafik işlemci olmaması. Mühendislik ve mimari uygulamalar için, 2D 3D çizim ve analiz uygulamaları için, alacağım işlemcide entegre grafik birimi olmazsa sorun yaşar mıyım? Ön göremiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Duruma göre 3070 Ti üzeri bir kart alacağım. Yahut işlerimi ayarlayabilirsem ekim Kasım aylarında yeni seri kartlardan alacağım.
Gerçi şu anki işlemcim (entegre grafik birimi yok) i75820K GTX780 Ti GPU 3D uygulamalarda çok problem yaşamasam da 2 de büyük paftalı projelerde kasma yaşıyorum. (idecad AutoCAD) 1500TL de fazladan vermek istemiyorum çıkamadım işin içinden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici ekran kartı alacaksanız, dahili grafiğe gerek yok.

Bir sorun yaşamazsın dostum eğer durumun varsa i9 12900K ve yanında işini görecek performansta bir ekran kartı alabilirsin.
5820K çok eskide kaldı artık günümüz programlarına yetemiyor aynı şekilde 780 ti da düşük kalıyor tabi senin ne ile uğraştığına bağlı.

Video düzenleyecekseniz 12900k alın içindeki Codec'ler video düzenlemede performans artışı sağlar. Düzenleme yapmayacaksanız 12900KF alın bir de dahili GPU ısısı eklemeyin zaten çok ısınıyor. Tavsiyem 780 Ti ile biraz daha idare edin 12900KF alın.

NVIDIA codecleri varken intelin codeclerinin adı anılmaz zaten.

NVIDIA codecleri varken Intel'in codeclerinin adı anılmaz zaten.

Intel 12.nesil ile AV1 Media encoder teknolojisi yaygınlaşmaya başladığında Intel ekran kartı odaklı codecler kıymete binebilir. Tabii işlemcileride özellikle Intel Core i5-12600K üstü seriler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…