i9 13900K için DDR5 anakart tavsiyesi

KidisComeBack

Decapat
Daha fazla  
Selam.
i9 13900K, için DDR5 ve PCI-e 5 destekli anakart tavsiyesi.
RTX 3080 ile render işleri için kullanacağım.

Bütün markaların üst düzey Z790 anakartlarında PCI-e 5.0 desteği mevcut. Size marka seçimi yapmak kalıyor. Bana sorarsanız Asus öneririm.

Sanırım bende Asus ROG Strix Z790-E karar verdim.İşlemci soğutucunuzdan memnun musunuz veya keşke başka alsaydım dediğiniz bir model var mı?

Sanırım bende Asus ROG Strix Z790-E karar verdim.İşlemci soğutucunuzdan memnun musunuz veya keşke başka alsaydım dediğiniz bir model var mı?
Memnunum. Ben kasamı full tower istemediğim için mid tower aldım bu sebeple de AIO 240mm. Ancak oyunda 60-65 dereceyi geçmiyordum.

Daha sonra çok az voltaj düşürerek bu sıcaklıkları 60 ya da altına indirmeyi başardım. Aynı şekilde ekran kartıma da voltaj düşürmesi yaptım. Hem CPU hem GPU 4K'da 60 dereceyi geçmiyor.

8 aydır kullanıyorum sistemimi ve keşke başka bir soğutucu alsaydım hiç demedim şimdiye kadar.

anladım,işin doğrusu elimde ki rtx 3080 kullanarak reneder için bir sistem toplayacağım.Anakart ve işlemci model tercihim sizinki ile aynı .Diğer hususları pek belirleyemedim.Mid veya full tower gibi..Yer sıkıntım yok iyi bir soğutma sağlamam gerekiyor.Sizce nasıl tercih etmeliyim.Kasa hacmi genişlerse içeride ki ısınmayı biraz düşürür gibi ayrıca daha fazla soğutucu için alan diye düşünüyorum.Tabii soğutma için hangi ürünleri kullanacığımdan da pek emin değilim.

Ben yan panelim açık olarak kullanıyorum.

AIO ön tarafa konumlandırıldı. Önden havayı çekiyor, ısınan hava da yükselerek kasanın üst tarafından fanlar yardımıyla tahliye ediliyor. Aynı şekilde ekran kartından çıkan sıcak hava arka ızgaralardan tahliye edildiği gibi yükselen hava aynı şekilde kasanın üst kısmına konumlandırılan fanlar yardımıyla tepeden tahliye ediliyor.

Kasamı açık kullandığım için ısı problemim yok. Kapalı olsaydı belki bir tık daha sıcak olurdu içerisi.

Kasayı hiç açmamak üzere kapalı olarak kullanacaksanız, geniş bir kasa tercih etmeniz kasa içi hava sirkülasyonu açısından iyi olacaktır.

Bu anakart için tavsiye edeceğin full tower model var mı?

hocam bu Asus ROG Strix Z790-E için hangi rami önerirsin?

Son düzenleme:
Anakart için önerebileceğim bir kasa yok.

2x16 GB DDR5 6000MHz RAM kiti alabilirsiniz. Model olarak illa şunu alın şeklinde bir önerim yok. Ben Corsair kullanıyorum.

Merhaba ben Intel 13900k işlemci ve RTX 4070 almayı düşünüyorum ve anakart olarak ASUS ROG STRIX Z790-F alacağım.
Not: Bilgisayardan fazla anlamıyorum montaj yapmak için kulanacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…