Ben kişisel olarak hep LG tercih ettim çünkü ekran teknolojisi konusunda LG gerçekten iyi paneller üretiyor ve beni hiç yarı yolda bırakmadı. Kalite olarak diğer markalardan daha iyi buluyorum. Ben LG 27GN950-B modelini kullanıyorum.
Gigabyte ve TUF konusunda bir fikrim yok. Açıkçası bu markaların laptopları dışında harici olarak ürettikleri ekranlarını tercih etmezdim.
Monitör konusunda kişisel sıralamam:
LG
Samsung
Başka marka saymıyorum çünkü tecrübe etmedim, kullanacağımı da düşünmüyorum ama bu kişisel fikrim.
Bütçeniz elveriyorsa LG ya da Samsung tercih edin, 32 inç modellerine hiç bakmadım ancak Samsung Odyssey G7 28 inch modelini biliyorum. Bu model ile LG arasında kalmıştım sonra LG 27 inch tercih ettim. 28 inch düşünüyorsanız G7'ye bir bakın.
Monitör boyutunda ekrana olan uzaklığınız sizin kullanım konforunuzu belirler. 32 inch tercih ederseniz ekrana biraz daha uzak durduğunuzda fazla büyük gelmeyecektir.
Benim 27 inch monitörüme olan uzaklığım 60cm ve oldukça yeterli geliyor. Zaman zaman bazı oyunlarda başımı öne eğdiğim oluyor o zaman da mesafe 45Cm'e iniyor.