Sorunu çok aramaya gerek yok. Problem oyun kaynaklı belli ki. Oyun korsansa patch gelmeyen sürümlerinden biri olabilir.
Sorunu o kadar çok aradım ki anlatamam. Oyun korsan değil , ilk olarak Epic Games üzerinden satın aldım. İşin ilginç tarafı Epic Games'te ilk olarak satın aldığımda 100 saatin üzerinde hiçbir problem yaşamadan oynadım. Oyun akıcı , performans mükemmel , tek bir crash , hata , donma , stutter olmadan. Sonrasında yanılmıyorsam Chapter 4'e geldiğimde Saint Denis şehrinde başladı problem ve diğer kasabalarda ve kampta da çökmeye başladı.
Oyunun Epic Games'le alakası olmadığını bile bile ne olur ne olmaz diye Steam'den de satın aldım. Aynı problemin onda da devam ettiğini gördüm.
Hafızam beni yanıltıyor olabilir lakin oyuna DLSS desteği geldikten sonra bu problem olmaya başladı diye aklımda kalmış ki , Rockstar oyunun update'lerini kitlediği için oyunun eski versiyonunu korsan olarak bulup indirdim lakin sorun onda da devam etti.
Kısacası üç farklı kurulumda da hata devam etti. Birbirleri ile herhangi bir çakışma olmasın diye de her defasında temiz Windows kurulumu yapıp o şekilde test ettim.
Tanıdık birisinin bilgisayarına yüklettim , kendisi yanılmıyorsam Intel 8700k işlemci ve 3060 ekran kartı kullanıyor , onda benzer bir hata olmadı.
Dip not olarak : Her kurulumda ekran kartı , BIOS , oyun ve Windows'un en güncel sürüm ve driver'larının yüklü olduğundan emin olup o şekilde test ettim.
Nvidia experience üzerinden optimize olmamış olabilirmi acaba değişik bir problem gerçekten
Aklıma şuanda gelen driver guncellemesi, dlss kapatmak, çözünürlük düşürmek, field of viev ayarlarıyla oynamak gibi denemeler geldi
İstersen settings i custom yapip herdeyi manuel olarak bi low yaparak dene kaplamalarda enayilik olacakmı diye bi dene, sonra parcali sekilde ultra yaparak denemeye devam et. Belki bi ayar uyumsuzluk yaratiyor olabilirde.
Aklıma şuanda gelen driver guncellemesi, dlss kapatmak, çözünürlük düşürmek, field of viev ayarlarıyla oynamak gibi denemeler geldi
İstersen settings i custom yapip herseyi manuel olarak bi low yaparak dene kaplamalarda enayilik olacakmı diye bi dene, sonra parcali sekilde ultra yaparak denemeye devam et. Belki bi ayar uyumsuzluk yaratiyor olabilirde.
Öncesinde GeForce Experience kuruluydu. Ayarları optimize de etmiştim. Lakin hata devam ediyordu. Birisi çözüm olarak GeForce Experience'ı silmemi istemişti , o zamandan beri yüklemedim tekrar. Ek olarak GeForce Experience optimize ettiğinde DLSS'i aktif hale getiriyor , oyun DLSS kullanmadan aynı hatta daha yüksek performan verdiği için , bir de DLSS açıkken karakterlerin ve atların saçları biraz pikselize olduğu için kullanmamayı tercih ettim. DLSS kapalıyken 110-140 FPS arasında alabildiğim için zaten ihtiyaçta duymadım kullanmaya.
Ayarların da tamamını kapatarak , kapatılamayanların da tamamını Low ve mümkün olan en düşük ayarlara alarak denedim , lakin sorunun devam ettiğini gördüm.