i9-13900K RTX 4070Ti sistem uyumlu mu?

Bütçe
75000

Bahadir22

Hectopat
Herkese merhaba. Toplamayı istediğim bir sistem var fakat aklıma ufak bir soru takıldı. Seçtiğim ve araştırdığım ürünlerde uyumsuzluk sorunu yaşamaktan korkuyorum.
Öncelikle seçtiğim anakart, işlemci ve RAM'larin uygun çalışacagını nereden anlayabilirim?
2. sorum Kasa'ya takacağım sıvı soğutunun içine oturacagını veya sığacagını nereden anlayabilirim? Biraz araştırdım ve kafam karıştı bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Samsung 1TB 990 Pro NVMe okuma 7450 MB-yazma 6900 MB M.2 SSD
Corsair 32 GB(2x16) Vengeance RGB 7200MHz CL34 DDR5 RAM
Intel Core i9-13900K 3.00GHz 24 çekirdek 36MB L3 önbellek soket 1700 işlemci
MSI MAG Z790 Tomahawk Wi-Fi anakart.
MSI PSU MPG A850G PCI-E5 850W 80 Plus Gold actıve PFC Full modular
NZXT Kraken X53 RGB RL-KRX53-R1 240mm RGB ışlemci sıvı soğutucu Intel LGA 1700 soket
NZXT CC-H51FW-01 H5 Flow Edition mid Tower beyaz kasa
MSI GeForce RTX 4070 Ti Gaming X Trio 12 GB GDDR6X 192 bit DLSS 3 ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum şahsi fikrim...
Sistem çok iyi Allah nazardan saklasın 😁
Uyumsuz da birşey göremedim (kanımca) ancak PSU uçak indirirken belki yetersiz kalabilir ☺️

Dostum şahsi fikrim...
Sistem çok iyi Allah nazardan saklasın 😁.
Uyumsuz da bir şey göremedim (kanımca) ancak PSU uçak indirirken belki yetersiz kalabilir ☺️.
Aksine A850G o sisteme fazla bile.

@Bahadir22 13900K için özel bir sebep var mı? Ne amaçlı kullanılacak sistem?

Aksine A850G o sisteme fazla bile.

@Bahadir22 13900K için özel bir sebep var mı? Ne amaçlı kullanılacak sistem?
meslegim grafikerlik render almam gerekiyor çoğu zaman büyük dosyalarda ileridede video edit öğrenmek gibi bir hedefim var o yüzden işlemciyi yüksek tutmak istedim.
olsun psu'ya biraz fazla verelim yoksa hep bir sorun çıkarıyor

Dostum şahsi fikrim...
Sistem çok iyi Allah nazardan saklasın 😁
Uyumsuz da birşey göremedim (kanımca) ancak PSU uçak indirirken belki yetersiz kalabilir ☺️
ahahaha çok teşekkür ederim hocam almışken iyisini koyayım dedim.
eğerki uyumsuz bir parça yoksa sistemi toplamayı düşünüyorum hafta içinde sizlerede danışmak istedim.

meslegim grafikerlik render almam gerekiyor çoğu zaman büyük dosyalarda ileridede video edit öğrenmek gibi bir hedefim var o yüzden işlemciyi yüksek tutmak istedim.
olsun psu'ya biraz fazla verelim yoksa hep bir sorun çıkarıyor

ahahaha çok teşekkür ederim hocam almışken iyisini koyayım dedim.
eğerki uyumsuz bir parça yoksa sistemi toplamayı düşünüyorum hafta içinde sizlerede danışmak istedim.
Arkadaşlar haklı olarak psu'nun yeterli olabileceğini yazmış ancak ben bu sistemde özellikle SSD ve işlemciyle böyle bir iş yapabileceğini tahmin etmiştim ancak belki bu sisteme ileride ekleme bileşen olabilir (sıvı soğutucu) diye psu önerisinde bulundum. Ama yine de canavar.

Arkadaşlar haklı olarak psu'nun yeterli olabileceğini yazmış ancak ben bu sistemde özellikle SSD ve işlemciyle böyle bir iş yapabileceğini tahmin etmiştim ancak belki bu sisteme ileride ekleme bileşen olabilir (sıvı soğutucu) diye psu önerisinde bulundum. Ama yine de canavar.
yorumların için çok teşekkürler arkadaşım. peki seçtiğim sıvı soğutucuyu bu kasaya rahatça oturtabilir miyim biraz inceledim de anlamadım 🥹

@Bahadir22 Bu şekil topla, 240mm soğutucu o işlemciyi kesmez.

@Bahadir22 Bu şekil topla, 240mm soğutucu o işlemciyi kesmez.
evet hocam öyle diyorsan kasayı dedigin gibi sogutucuyuda 360'lık alabilirim daha verimli olucaksa

peki sogutucu olarak daha kaliteli daha verimli 360mm'lik bir sogutucu bulabilir miyim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı