Neden olmadığını söyler misin? Kullanım amacım yazılım ve oyun. Monitörüm bu sistem için yok. Yazılımı şu an kullandığım GTX 970'li sistemde bile yapabiliyorsam kullandığım yazılımların bu sistemi de yoracağını düşünmüyorum. Fakat 7000X3D dediğiniz işlemci bu ay sonu çıksa, ülkemize de 2 ay gibi bir sürede gelse, ilk ürünleri de firmalarımız kazık fiyattan satsa, bu fiyattan çok daha fazla fiyata satılacağını düşünüyorum. Bu sistemi topladıktan uzun bir süre sonra sistemin bileşenlerini değiştirmeyi düşünmüyorum o yüzden ileride güncelleme vs. yapmak için AMD tercih etmedim.
Sisteme yükseltme yapmayacağınızı söylemişsiniz,fakat ileride çıkabilecek teknolojiler cezbedebilir veya işinizde çok yararlı olabilir.
Bu sebepten dolayı yeni bir soket olan AM5 e yatırım yapmak çok daha mantıklı.
7000X3D modeller çok yüksek fiyattan çıkmayacak, bütçeniz her türlü yeterli olur merak etmeyin.
Topladığınız sisteme gelecek olursak,
sıvı soğutma farklı bir model alınabilir, RAM olarak 64 daha iyi olur ve 5200 MHz alacak iseniz DDR5 RAM in pek bir esprisi yok.
Ekran kartı modeli belirtmemişsiniz fakat tepe kart olan 4090 da markaların pek önemi yok,zaten hepsi soğutma konusunda yeterliler,sadece markaya para vermiş oluyorsunuz.
SSD olarak yüksek o/y hızına sahip bir model yerine daha çok depolamaya sahip bir SSD daha mantıklı olacaktır.
Aradaki o/y hızı farkını yazılım tarafında ve oyunlarda hissetmezsiniz.
PSU olarak Rog Strix gereksiz pahalı,daha uygun ürünler alınabilir.