i9 13900K sistemde mavi ekran hatası

Omerbilen

Hectopat
RAM
Crucial Ballistix 64 GB (4x16) DDR4 3600 MHz CL16
SSD veya HDD modeli
Kingston 1TB KC3000 NVMe Okuma 7000MB-Yazma 6000MB
Ekran kartı
Palit Geforce RTX3060 Dual LHR 12GB 192BIT Gddr6
Anakart
ASUS PRIME Z690 Intel 5333MHz DDR4 LGA1700 ATX Ana
İşlemci
Intel Core i9 13900K 3.0 Ghz 24 Çekirdek 36MB 1700
Merhaba;

Bilgisayarım son 1 aydır durduk yere mavi ekran hatası verip her şeyi kapatıyor. Çözüm olarak Windows 10'u tekrar kurdum tüm sürücüleri orijinal sitesinden indirip güncelledim olmadı. Format attım Windows 11'e geçtim yine güncel sürücüleri indirip kurdum yine düzelmedi. RAM'lari çıkarıp tekrar taktım tüm sistemi kontrol ettim ama hataya sebep olan şeyi bulamadım. Minidump dosyalarını paylaşacağım anlayan bir arkadaş kontrol sağlayarak bana yardımcı olabilir mi? Sorunun asıl kaynağı nedir hiç bilmiyorum. Yardımcı olan arkadaşlar için şimdiden çok teşekkür ederim...

minidump dosyalarını her iki siteyede yükledim.

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
aynı sorunu ben ve bir çok i9 13900k kullanan kullanıcı yaşıyor ve henüz kesin bir çözüm bulamadım sorunu çözerseniz burada paylaşır mısınız

Sorunu çözdüm ben arkadaşlar. ASUS anakart kullanıyorum. OC ayarını Extreme tuning olarak kullanıyordum. Son yaptığım BIOS Update'den sonra oldu bu sorun. Bu sorunu yaşayan varsa BIOS'tan OC modunu normale çeksin sorun çözülecektir.

@prv

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende normal olmasına rağmen alıyorum, discord ve benzeri bütün uygulamalar crash veriyor kendiliğinden kapanıyor uygulamalar xmp falan kapalı bayadır uğraşıyorum bu sorunla 13900k işlemcisi olan bir çok kişi bu hatayı almaya başladı son zamanlarda genelde garantiye gönderip işlemci değişimiyle çözüm sağlamışlar, teşekkür ederim geri dönüşün için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı