i9 13900K ve RTX 4090 sistemde VGA ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor

debr1s

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Hayal ettiğim sistemi parça parça alarak sistem topladım. Sistem montajını yaptım ama görüntü gelmedi. Onboard olarak görüntü alabildim ancak ekran kartından görüntü alamıyorum. Acaba yanlış yaptığım bir şey mi var? Anakart ikaz ışığı sadece VGA için yanıyor. HDMI ve DPI olarak denedim sonuç aynı.

• Anakart: ASUS ROG STRIX Z790-H Gaming Wi-Fi Intel Z790 LGA1700 DDR5 7800 DPI.
  • İşlemci: Intel Core i9-13900K
  • Power Supply: ASUS ROG-THOR-1000p2-Gaming 1000W 80 Plus Platinum 135mm Full modüler Gaming.
  • RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 7400MHz CL36 Gaming RAM.
  • SSD: Kioxia Exceria Pro lSE10Z002tg8 2TB 7300/6400MB/s PCI-e NVMe M.2 SSD.
  • Soğutma: Arctic Liquid Freezer II - 420 ARGB 420mm sivi soğutucu.
  • Ekran kartı: Zotac GeForce RTX 4090 Trinity Gaming 24 GB GDDR6X.
  • Kasa: Corsair iCUE 7000X RGB.
Kasa içinden fotoğraf:

IMG_20231207_195802.jpg

IMG_20231207_191051.jpg

IMG_20231207_195657.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak hangi kısımdan yapmam gerekiyor onboard şekilde mi girecem?

Neden olduğunuda söylerseniz denerim tabiki :)
Çünkü diğer tüm etkileri devre dışı bırakarak sadece ana sistemin kararlılığını kontrol etmek için, öncelikle diğer öneriyi denemenizide tavsiye ederim, belki de bu kadar basit bir şeyden de olabilir?

Konudan bağımsız sıvı soğutucu Intel'de böyle mi kuruluyor? Ters takılmış gibi. Aynı soğutucu bende var düz bakıyor.

Konu için ise. Kartın fanları dönüyor mu? Çalıştırıp bakar mısın? Ekran kartına güç gelip gelmediğine emin olmak lazım.

Konudan bağımsız sıvı soğutucu Intel'de böyle mi kuruluyor? Ters takılmış gibi. Aynı soğutucu bende var düz bakıyor.

Konu için ise. Kartın fanları dönüyor mu? Çalıştırıp bakar mısın? Ekran kartına güç gelip gelmediğine emin olmak lazım.

Bilmiyorum ben bu şekilde taktım belkide yanlıştır. Ekran kartına ışık geliyor ama fanlar yük altında döneceği için dönmüyor böyle düşünmüştüm

Bilmiyorum ben bu şekilde taktım belki de yanlıştır. Ekran kartına ışık geliyor ama fanlar yük altında döneceği için dönmüyor böyle düşünmüştüm

Hocam sen hala sorunu çözemedin mi? Keşke soğutucu takma işlemini YouTube'dan izleyip yapsaydın. Yanlış takılmış.

İlk çalıştırmada ekran kartı fanları döner. Windows masaüstünde dönmez. Birşeyleri yanlış yapıyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı