i9-13900KF undervolt ayarı nasıl olmalı?

Supermenokan

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
12Th Gen İ5 12400-RTX 3060Tİ VENTUS 2X OC- KİNSGTON FURY BEAST 6000 MHZ
Meslek
Serbest Meslek Erbabı
Herkese merhaba, i9 13900KF kullanıyorum çok ısınıyor AAA oyunlarda. Undervolt yapmak istiyorum çok da performans kaybetmeden. Bu undervolt ayarları ne olmalı? Anakartım PRIME Z690-P WIFI|Anakart
Tecrübeli birisi ince detaya kadar anlatabilir mi acaba?

Belirli bir undervolt ayarı yoktur. XTU üzerinden core kısmına gelip voltage offset açıp prime95 small fft testi ile -20mV yapıp 2 dakika boyunca çalıştırın.

Eğer çökmezse -40...-60 diye gidin. Muhtemelen -100 civarında çöker.

Belirli bir undervolt ayarı yoktur. XTU üzerinden Core kısmına gelip voltage offset açıp Prime95 small fft testi ile -20mv yapıp 2 dakika boyunca çalıştırın.

Eğer çökmezse -40..-60 diye gidin. Muhtemelen -100 civarında çöker.

Throtle stop uygulaması kullandım şimdi sıcaklar da düşüş var evet işe yaradı lakin ben sürekli bu uygulamayı kullanmam da bir sakınca var mı her han gibi bir aksaklık söz konusu pek öyle olmadı güzel gidiyor gibi uygulamanın işlevi sıcaklık konusun da.

Throtle stop uygulaması kullandım şimdi sıcaklar da düşüş var evet işe yaradı lakin ben sürekli bu uygulamayı kullanmam da bir sakınca var mı her han gibi bir aksaklık söz konusu pek öyle olmadı güzel gidiyor gibi uygulamanın işlevi sıcaklık konusun da.
Sorun yok. Undervolt tamamen zararsızdır. Güle güle kullanın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı