i9 13900KF ve 7800XT'nin yanına kaç watt PSU kullanılmalı?

Supermenokan

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
12Th Gen İ5 12400-RTX 3060Tİ VENTUS 2X OC- KİNSGTON FURY BEAST 6000 MHZ
Meslek
Serbest Meslek Erbabı
Öncelikle herkese merhaba, i9 13900KF ve 7800XT ekran kartı kullanıyorum ve yanında ise olarak Cooler Master Liquid 2 fanlı 120 mm sıvı soğutma var.
Ve en önemlisi ise 650 watt Power Boost PSU markasını var kasa da. Şimdi konuya gelecek olursak oyunlar oynarken özellikle yeni çıkan ağır oyunlar oynamaktayım ama belirli bir zamandan sonra bilgisayar kapanıyor ve restart atıyor kendi kendine bazı oyunlarda görüyorum sabit olarak bazen ise anlık bu dereceleri gördüğünde kapanmıyor ama sanırım watt değerinden kapanıp restart atıyor. Bu konuda emin olmak için ne yapmam gerekiyor? Test edip hani watt değeri yetmediği için mi kapanıyor yoksa sıcaklardan mı kapanıyor bilmiyorum. Şu yüzden kapanıyor diye bir test yapmam gerek emin olmak için çünkü ona göre ya sıvı soğutma değiştireceğim ya da PSU yükselteceğim. Önerilerinize açığım.

Ee peki şimdi 1000 wattlık bir PSU'yu gerçekten 1000 watt olduğunu nasıl anlayacağız?

Trendyol gibi sitelerden alıyorsan ürün açıklamasına bak veya sahibinden gibi alıyorsan adama sor tam wattı nedir diye cevap verir Trendyol'da açıklamada falan yazmıyorsa soru cevap kısmına bak veya değerlendirmelere her şey tamamsa öyle al.

tamamdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…