i9 13900KS için anakart önerisi

Bloodlines

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba şu anki kullandığım sistem ASUS X570 serisinden bir anakart işlemcim 5600X ekran kartı Gigabyte RTX3060 bu sistemi tek tek toplamıştım. ASUS'un sitesinden baktığımda işlemcim uyumlu gösteriyordu ama BIOS güncellemesi gerekti, bilgisayarcıya götürüp BIOS'u güncelletmiştim daha düşük bir işlemciyle.

Asıl soruma gelirsek 5-6 aya kadar RTX4090 ve i9 13900KS modelini almayı düşünüyorum elimdekini satıp. i9 13900KS ye BIOS güncellemesi gerekmeden açılan bir anakart var mı? Veya anakart sipariş etmesem vatan gibi yerlerden alsam anakartı güncelleyip verirler mi? Nasıl bir yol izlemeliyim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
ROG Maximus Z790 Hero ana kartını öneririm. BIOS güncellemesinde genelde yapmıyorlar kendiniz manuel olarak yapmak mecburiyetindesiniz. Ancak mağazadan mağazaya da değişiyor. Eğer alacağınız mağazadaki ekip yapmayı da kabul eder ise yaptıradabilirsiniz. İşlemcisiz de oluyor.

5-6 ay sonra alacaksan Zen5'i bekle ya da Intel'in yenilenmiş Raptor-Lake serisinden alırsın.

ROG Maximus Z790 Hero ana kartını öneririm. BIOS güncellemesinde genelde yapmıyorlar kendiniz manuel olarak yapmak mecburiyetindesiniz. Ancak mağazadan mağazaya da değişiyor. Eğer alacağınız mağazadaki ekip yapmayı da kabul eder ise yaptıradabilirsiniz. İşlemcisiz de oluyor.
Normal bir kullanıcı için gereksiz pahalı. Orta seviye bir Z690/790 yeterli olacaktır.

Normal bir kullanıcı içinde o işlemci gereksiz bana kalırsada.
Hayır değil. İşlemci modelden modele performans farklılığı sunuyor.

Örnek olarak 13700K ile 13900K'nın performansı aynı değil.

Ama orta seviye bir Z790 anakart ve senin attığın Z790'ın işlemcine, RAM'e ve ekran kartına verebileceği performans aynı :)

İşlemci başka anakart başka. En üst seviye anakart alınca performans artmıyor, anakartın sadece 13900Ks'nin devasa güç tüketimine dayanması lazım.

Bu fiyat bandında ben anakart dizaynına dikkat ederdim istediğim portlar var mı? Ne girişleri var? Kasamda kullanmak istediğim neler var diye kendime sorardım. Z790 mantıklı bir tercih benim için, ancak @deadfellow önerileri de haklı. Bu banttaki anakartlar çok farklılık gösteriyor.

İşlemci başka anakart başka. En üst seviye anakart alınca performans artmıyor, anakartın sadece 13900Ks'nin devasa güç tüketimine dayanması lazım.

Arkadaşın dediği gibi hem çok pahalı olmasına gerek yok nasılsa FPS farklılığı 2-3'ten fazla değil. Güç tüketimine yetişsin uyumlu olsun yeter, Wi-Fi olsa da güzel olur. BIOS güncellemesi sıkıntı açıyor bana sadece bu sorun olmayan bir anakart olsa güzel olur. DDR5 kullanmayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı