Çözüldü i9-13900KS sistemde XMP açınca mavi ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Kchn

Centipat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 RGB 7800MHz CL36 DDR5 1.45V Siyah Dual Kit
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 1TB 990 Pro NVMe 2.0 PCIe Gen 4.0 x4 M.2 2
Ekran kartı
Asus GeForce RTX 4070 Ti Rog Strix O12G 12GB GDDR6
Anakart
ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI 7800MHz(OC) DDR5
İşlemci
INTEL Core i9-13900KS Raptor Lake,3.2GHz-5.8GHz, 3
Ek olarak M.2 Samsung 970 EVO Plus MZ-V7S500bw PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD.
Sıvı soğutucu olarak NZXT Kraken X62.
Corsair RM750X 750W 80+ Gold Full modüler 135mm beyaz PSU.
Yaklaşık 10 gün önce sistemi bunlarla güncelledim fakat BIOS'a giriş yapıp overclock profilini AI overclock ve XMP aktif yaptığımda mavi ekran hatası alıyorum. Aynı zamanda bilgisayarı açmadan 10 saniye kadar BIOS ekranına gelmeden siyah ekranda bekleme problemi yaşıyorum konu ile ilgili bilgisi veya fikri olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@lazye benim takibimde olan konulara cevap vermezsen sevinirim. Konular çöpe dönüyor sonra.
FACEIT Anti-Cheati aktif olarak kullanıyorum.
O ve diğer dediklerimin hepsini kaldır. Zaten geçici olarak kaldırıyoruz merak etmeyin ama be söyleyene kadar yüklemeyin.
Ramleri kendim rastgele ddr5 ve mhz değerlerine bakarak aldım anakartın önerilerini dikkate almadım. Ürün Kodu F5-7800J3646H16GX2-TZ5RK Bios konusunda pek bilgili değilim fakat deneyeceğim. Biosu default mode'a aldığımda bilgisayar sorunsuz çalışıyor.
Zaten BIOS kaynaklı olduğu için XMP vs. kapatın dedim. O RAM'ler anakartın önerilenler sayfasında yok. RAM'leri dediğim MHZ değerinde kullanıp test edin.
Ayrıca bilgisayarı açtığımda bios ekranı gelmeden önce 10 saniye kadar bekletiyor. 2 tane monitör 2 side dp ile bağlı @claus
Ekran kartını bu şekilde sil.
Sonra güncel sürücüyü yükle.

Eksiksiz yap ve sistemi test edip bildir. Ayrıca defalarca etiket atmana gerek yok. Vaktim olduğunda mutlaka dönüş yapıyorum.
@lazye benim takibimde olan konulara cevap vermezsen sevinirim. Konular çöpe dönüyor sonra.
FACEIT Anti-Cheati aktif olarak kullanıyorum.
O ve diğer dediklerimin hepsini kaldır. Zaten geçici olarak kaldırıyoruz merak etmeyin ama be söyleyene kadar yüklemeyin.
Ramleri kendim rastgele ddr5 ve mhz değerlerine bakarak aldım anakartın önerilerini dikkate almadım. Ürün Kodu F5-7800J3646H16GX2-TZ5RK Bios konusunda pek bilgili değilim fakat deneyeceğim. Biosu default mode'a aldığımda bilgisayar sorunsuz çalışıyor.
Zaten BIOS kaynaklı olduğu için XMP vs. kapatın dedim. O RAM'ler anakartın önerilenler sayfasında yok. RAM'leri dediğim MHZ değerinde kullanıp test edin.
Ayrıca bilgisayarı açtığımda bios ekranı gelmeden önce 10 saniye kadar bekletiyor. 2 tane monitör 2 side dp ile bağlı @claus

Eksiksiz yap ve sistemi test edip bildir. Ayrıca defalarca etiket atmana gerek yok. Vaktim olduğunda mutlaka dönüş yapıyorum.

Çözüm
@claus sorun değil dün cevap vermediğinden cevap vermiştim. 👍

Anakartınız 7800 mhz henüz herhangi bir ram i destelemiyor. Bende aynı sorunu yaşadım ve ramleri iade ettim.
12. Nesil işlemcilere baktığınız için mhz değerleri düşük fakat 13. nesilde de 7800 mhz gskill serisini desteklemiyor ilerleyen zamanlarda ne olur bilemedim. Desteğin için teşekkür ederim.

1. FACEIT Anti Cheati CCLeaner ile kaldırdım.
2. Ekran kartını DDU ile kaldırıp yeniden kurdum.
3. Şimdi XMP devre dışı yaparak ram memoryi 5600 mhz de deneyeceğim. Hata alırsam Dump dosyalarını eklerim.

5600 DE denediğimde mavi ekran hatası almıyorum fakat oynadığım apex legends gibi oyunlarda menüde oyun herhangi bir hata vermeden kapanıyor ve dikkat ettiğim kadarıyla cpu sıcaklığı 90 dereceleri görüyor bazen acaba sıvı soğutucumda mı bir sorun var?

Son düzenleme:
12. Nesil işlemcilere baktığınız için mhz değerleri düşük fakat 13. nesilde de 7800 mhz gskill serisini desteklemiyor ilerleyen zamanlarda ne olur bilemedim. Desteğin için teşekkür ederim.

1. FACEIT Anti Cheati CCLeaner ile kaldırdım.
2. Ekran kartını DDU ile kaldırıp yeniden kurdum.
3. Şimdi XMP devre dışı yaparak ram memoryi 5600 mhz de deneyeceğim. Hata alırsam Dump dosyalarını eklerim.

5600 DE denediğimde mavi ekran hatası almıyorum fakat oynadığım apex legends gibi oyunlarda menüde oyun herhangi bir hata vermeden kapanıyor ve dikkat ettiğim kadarıyla cpu sıcaklığı 90 dereceleri görüyor bazen acaba sıvı soğutucumda mı bir sorun var?
Biz burada mavi ekranı çözmek için çalıştık ve çözdük söylediğine göre. Oyun için yeni konu aç inceleylim çözelim onu'da. Ama o ısı yüksek. Soğuturucu vs.kontrol ettir ilk olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı