i9 13900KS ve RTX 3070 Ti sistem birden kapanıyor

Gukan

Hectopat
Merhaba, yeni bir işletim sistemi kurdum fakat kurduğum işletim sisteminin iyi olduğunu düşünürken PC istediğim gibi performans vermiyor.
Hem oyun oynamayı seviyorum hem de mimar olduğum için çizim yapmam gerekiyor, bunu düşünerek bir sistem topladığımı düşünürken maalesef hayal kırıklığına uğradım.
PC'nin donanımsal mı bir sıkıntısı var yoksa yazılımsal mı anlam veremiyorum. Goole girince birden Google'dan atıyor, Skecth-Up açıyorum birden kapanıyor hiçbir uyarı hata vermeden.
Black Desert Online oynuyorum, oyun yüklenme sayfasındayken kapanıyor. Bu tarz şeyleri yaşıyorum, bunu yaşamamak için orijinal Windows 11 satın aldım ve Kaspersky aldım lisanslı ama yine yaşıyorum.
Bu konuda gerçekten bilgili ve yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim. PC donanımımı ve diğer bilgileri paylaşıyorum, teşekkürler.

İşlemci=
N11'den Intel Core i9-13900KS 3.2 GHz LGA1700 36 MB cache 150W işlemci seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

Sıvı soğutucu=

Power=

Ekran kartı=

Anakart=

RAM=

SSD=

Monitör=

Sistemim böyle fakat buna rağmen hala sıkıntılar sorunlar yavaşlamalar birden kapanmalar aynı zamanda mavi ekran hataları bile alıyorum.
Format atmak istesem bile birkaç deneme sonunda zorla format atıyorum. Sürekli mavi ekran hatası bile alıyor.
Ne yapmam nasıl düzeltebilirim sistemi mi? Yetkili veya böyle sorun yaşayan arkadaşlar nasıl çözüm bulduğunu paylaşırsa çok sevinirim, teşekkürler...

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-06-17 at 19.47.35.jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-17 at 19.47.35.jpeg
    113,5 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Bottleneck sistemin bu denli kapanmasına sebep olamaz.
Sıkıntı RAM de değilse yüksek ihtimal SSD de CrystalDiskInfo'da SSD bilgilerini yazar mısınız?

Hocam bir bilgisayar servisine gittim ben MSI servisi diye gittim normal tamir yapan bir yer çıktı ssd/ram/işlemci/ekran kartı/Anakart hepsine test yaptılar baktılar hiçbirinde sorun bulamadılar

Hocam bir bilgisayar servisine gittim ben MSI servisi diye gittim normal tamir yapan bir yer çıktı ssd/ram/işlemci/ekran kartı/Anakart hepsine test yaptılar baktılar hiçbirinde sorun bulamadılar
ben yazılımsal olarak düşünüyorum artık

Technopat Haberler

Geri
Yukarı