I9-14900K vs i9-13900K vs i7-14700K

emre6840

Hectopat
Daha fazla  
Hangisini seçmeliyim, Kasım ayı indirimlerinde fiyatları düşer mi beklemeli miyim?

Kullanım amacına göre değişir, ne için kullanacaksınız? Oyun/Render?

Kullanım amacına göre değişir, ne için kullanacaksınız? Oyun/Render?
Amacım birden fazla Client açmak. MMO tabanlı bir oyunda Çok fazla Client açacağım buna yönelik hangi işlemciyi seçmeliyim hangisi daha fazla Client açar sizce?

Amacım birden fazla Client açmak. MMO tabanlı bir oyunda Çok fazla Client açacağım buna yönelik hangi işlemciyi seçmeliyim hangisi daha fazla Client açar sizce?
Sağlam sıvı soğutucunuz varsa 14900K alıp geçebilirsiniz, 13900K ile 14900K fiyatı aynıymış bu arada.

14900k sıkıntılı bir işlemci çok iyi soğutucu gerekiyor. 14700k Intel cephesinde daha mantıklı. Ayrıca 14900k çok daha kaliteli anakart isteyecektir.
Çoklu Client için 14700k yı mı önerirsiniz 13900k yı mı?

Çoklu Client için 14700k yı mı önerirsiniz 13900k yı mı?

Oyun performansları eşitler ama Client'te 13900k daha fazla çekirdeği daha iyi iş yapabilir ondan emin değilim lakin aralarında 5K fiyat farkı var bu farkı yaratacak bir performans farkı olacağını da sanmıyorum. Sizde anakart var mı yoksa sıfırdan sistem kurmak istiyorsunuz.

Hangisini seçmeliyim, Kasım ayı indirimlerinde fiyatları düşer mi beklemeli miyim?
14900k diyorum.

Isınma sorunu denilen noktada kısıtsız geldiği için sıcaklar canınızı yakabilir , 100 derecede çalışıyor. Performans kısıtlamasına gitmeden çok rahat kullanabilirsin ortalama 72 derecelerde. 6 Ghz'de kullanmanı önermem çünkü , ihtiyaç olmuyor

Linkten benim kullanım ayarlarımı görebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…