i9 14900KF 4070 Ti sistem nasıldır?

higxflg

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba.
Aşağıda bileşenlerini yazmış olduğum PC ile ilgili birkaç sorum olacaktı vakit ayırıp görüşlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Bu toplayacağım PC iş amaçlı kullanılacak 3D modelleme vb. işler için toplanacak bir PC ve maalesef ben bu parçaların %80'nin siparişini verdim.
Ama yine de görüşlerinizi almak istedim çok uzatmadan.

-Intel i9 14900KF.
-MSI MB Pro Z790-A Max Wi-Fi LGA 1700 DDR5 7800MHz(OC)
-Corsair Vengeance DDR5 6000MHz (4x32 GB) CL40 Intel XMP (RAM belleklerde biraz kararsızım)
-Samsung 990 Pro PCI-e 4.0 7450/6900 MB/sn NVMe 2.0 SSD.
-MSI MAG CoreLiquid P240 (240mm) sıvı soğucutu (bu üründe de kararsızım)
-MSI MPG A850GL 850W 80+Gold Power Supply.
-MSI MPG Gungnir 111r ATX case (kasayı sıvı soğutucundan dolayı tercih ettim ve bir de her şey MSI bu da MSI olsun dedim)
-MSI RTX 4070 Ti Ventus 3X 12g(OC) GDDR6X 192b (GPU elimde var olduğu için bu)

Bu ürünleri tercih ettim ama dediğim gibi kafamda çok fazla soru işaretim var.
-Mesela sıvı soğutucum bu işlemciyi soğutacak mı? Yoksa 360mm bir soğutucumu almam gerekliydi?
-Seçmiş olduğum case sitemimi serin tutacak mı?
-Power Supply ekran kartı ve işlemci için uygun mu? Ve darboğaz sıkıntısı çeker miyim?
Ve bana minimum 8TB'lık HDD lazım bunu ikiye bölüp 4+4 mü yapayım yoksa tek 8 mi olsun ve önerdiğiniz bir marka var mı?
Son olarak da bu PC için bir monitör öneriniz var mı?

Belirttiğim gibi bu ürünlerin çoğu alındı ama değişim, iade veya yeni alınması durumu olur.
Bir de belirtmem gerekli parçaların çoğu MSI marka olması tamamıyla tesadüf yoksa bir takıntım yok ama ister istemez hoş da oluyor.
Çok mu uzattım bilmiyorum üşenmeyip okuyanlara ve yorumunu paylaşanlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD alacaksan kaliteli bir model almanı öneririm. 2 ayda 2 HDD bozuldu sistemimde iyice soğudum hardisklerden.

WD Blue 2TB HDD'yi yaz başında içerik üreten bir arkadaşıma tavsiye etmiştim. O zamandan beri gayet sağlıklı bir şekilde kullanıyor. Tavsiye ederim.

Kral Seagate bence kaliteli bir marka, 3-4 tane arkadaşım kullanıyor memnun.
Kaliteli değil, Barracuda modeli de kronik sorunlu. 1 TB modelini birkaç yıl kullandım, sağlığı %100 gözüküyordu ki o kadar kullanıma rağmen. Oyunlarda doku yüklenmesi gecikiyordu, sistem hiçbir şey olmamasına rağmen anlık donuyordu ve mavi ekran sorunlarıyla karşılaşıyordum illet bir şey.

Sisteme gelirsek marka ve modele çok para bayılırsınız daha F/P bir şey toplanabilir. Gerçi %80'ini sipariş etmişsiniz, vermediğiniz parçaları ve bütçenizi belirtir misiniz?

En önemlisi burada fiyat. Ayrıca i9-14900KF ve Z serisi anakart seçmenizi overclock yapacaksınız diye algıladım başka bir sebebi yok çünkü. Fakat şöyle bir durum var bu işlemciyi stok halde bile soğutmak çok zor. Bu nedenle 240mm kötü bir seçim olmuş diyebilirim. Eğer hiçbirine girişmeyecekseniz i9-14900KF ve Z serisi almanız mantıksız olmuş. Ayrıca PSU sınırda olmuş. Darboğaz söz konusu bile değil. HDD'yi tek olarak alabilirsiniz. Yani sonuç olarak bırakın OC'yi stokta bile uçurursunuz o işlemciyi. 13. nesilin cilanlanmış versiyonu yani çokta bir esprisi yok.

UV olmadan o radyatör ve o işlemci ile mavi ekran yememek biraz zor. 🙃

2'ye böl HDD'yi, marka olarak Toshiba önerebilirim.

Ya da Seagate https://www.hepsiburada.com/seagate...-sata3-7-24-hdd-st4000nm0053-pm-HBC000021R04L sıvı soğutucu yeterli bu arada. Darboğaz olmaz. Monitör için fiyat verir misin?

Geri dönüşün için çok teşekkür ederim.
Linkini paylaştığın HDD'yi bende gördüm düşündüğüm bir üründü.
Monitör bütçem 10-20k arası önemli olan fiyat değil iş görürlük diyebilirim iş amaçlı kullanılacağı için.

HDD alacaksan kaliteli bir model almanı öneririm. 2 ayda 2 HDD bozuldu sistemimde iyice soğudum hardisklerden.

Toshiba, Seagate, WD gibi markalar düşünüyorum 7200 RPM'lik.

WD blue 2TB HDD'yi yaz başında içerik üreten bir arkadaşıma tavsiye etmiştim. O zamandan beri gayet sağlıklı bir şekilde kullanıyor. Tavsiye ederim.

WD Blue 1 TB'lik HDD bende kullanıyorum yaklaşık 4 sene oldu.

Kaliteli değil, Barracuda modeli de kronik sorunlu. 1 TB modelini birkaç yıl kullandım, sağlığı %100 gözüküyordu ki o kadar kullanıma rağmen. Oyunlarda doku yüklenmesi gecikiyordu, sistem hiçbir şey olmamasına rağmen anlık donuyordu ve mavi ekran sorunlarıyla karşılaşıyordum illet bir şey.

Sisteme gelirsek marka ve modele çok para bayılırsınız daha F/P bir şey toplanabilir. Gerçi %80'ini sipariş etmişsiniz, vermediğiniz parçaları ve bütçenizi belirtir misiniz?

Tavsiyen için teşekkür ederim.
Bütçe sıkıntısı yok aslında iş amaçlı kullanılacağı için olabildiğince iyi olsun istedim ama biraz acele ettim. Yazdığım bütün ürünlerin siparişini verdim foruma yazmamı da bir arkadaşım önerdi sizlerin tavsiyelerini ve tecrübelerinizi almak istediğim için bu konuyu açtım.

En önemlisi burada fiyat. Ayrıca i9-14900KF ve Z serisi anakart seçmenizi overclock yapacaksınız diye algıladım başka bir sebebi yok çünkü. Fakat şöyle bir durum var bu işlemciyi stok halde bile soğutmak çok zor. Bu nedenle 240mm kötü bir seçim olmuş diyebilirim. Eğer hiçbirine girişmeyecekseniz i9-14900KF ve Z serisi almanız mantıksız olmuş. Ayrıca PSU sınırda olmuş. Darboğaz söz konusu bile değil. HDD'yi tek olarak alabilirsiniz. Yani sonuç olarak bırakın OC'yi stokta bile uçurursunuz o işlemciyi. 13. nesilin cilanlanmış versiyonu yani çok da bir esprisi yok.

Teşekkür ederim.
Overclock yapabilirim bunu düşünerek bu anakartı seçtim ve dediğiniz gibi sıvı soğutucuda hata yaptım maalesef iade edebilirsem edeceğim ve aynı şekilde PSU'd ada hata yaptığımın farkındaydım acemilik diyebilirsin biraz da acele ettim. Keşke ilk önce sizlere danışsaydım.
PSU için ne önerirsin ve sıvı soğutucuda aynı markanın 360mmlik olanını alsam olur mu?

UV olmadan o radyatör ve o işlemci ile mavi ekran yememek biraz zor. 🙃

UV'nin ne demek olduğunu bilmiyorum desem 🤔 Biraz esprili mi yaklaştınız yoksa ciddi misiniz onu da anlayamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı