2ye böl HDD'yi marka olarak Toshiba önerebilirim.
2ye böl HDD'yi marka olarak Toshiba önerebilirim.
Ya da Seagate https://www.hepsiburada.com/seagate...-sata3-7-24-hdd-st4000nm0053-pm-HBC000021R04L
HDD alacaksan kaliteli bir model almanı öneririm. 2 ayda 2 HDD bozuldu sistemimde iyice soğudum hardisklerden.
Kral Seagate bence kaliteli bir marka 3 4 tane arkadaşım kullanıyor memnun.
Kaliteli değil, Barracuda modeli de kronik sorunlu. 1 TB modelini birkaç yıl kullandım, sağlığı %100 gözüküyordu ki o kadar kullanıma rağmen. Oyunlarda doku yüklenmesi gecikiyordu, sistem hiçbir şey olmamasına rağmen anlık donuyordu ve mavi ekran sorunlarıyla karşılaşıyordum illet bir şey.Kral Seagate bence kaliteli bir marka, 3-4 tane arkadaşım kullanıyor memnun.
2'ye böl HDD'yi, marka olarak Toshiba önerebilirim.
Ya da Seagate https://www.hepsiburada.com/seagate...-sata3-7-24-hdd-st4000nm0053-pm-HBC000021R04L sıvı soğutucu yeterli bu arada. Darboğaz olmaz. Monitör için fiyat verir misin?
HDD alacaksan kaliteli bir model almanı öneririm. 2 ayda 2 HDD bozuldu sistemimde iyice soğudum hardisklerden.
WD blue 2TB HDD'yi yaz başında içerik üreten bir arkadaşıma tavsiye etmiştim. O zamandan beri gayet sağlıklı bir şekilde kullanıyor. Tavsiye ederim.
Kaliteli değil, Barracuda modeli de kronik sorunlu. 1 TB modelini birkaç yıl kullandım, sağlığı %100 gözüküyordu ki o kadar kullanıma rağmen. Oyunlarda doku yüklenmesi gecikiyordu, sistem hiçbir şey olmamasına rağmen anlık donuyordu ve mavi ekran sorunlarıyla karşılaşıyordum illet bir şey.
Sisteme gelirsek marka ve modele çok para bayılırsınız daha F/P bir şey toplanabilir. Gerçi %80'ini sipariş etmişsiniz, vermediğiniz parçaları ve bütçenizi belirtir misiniz?
En önemlisi burada fiyat. Ayrıca i9-14900KF ve Z serisi anakart seçmenizi overclock yapacaksınız diye algıladım başka bir sebebi yok çünkü. Fakat şöyle bir durum var bu işlemciyi stok halde bile soğutmak çok zor. Bu nedenle 240mm kötü bir seçim olmuş diyebilirim. Eğer hiçbirine girişmeyecekseniz i9-14900KF ve Z serisi almanız mantıksız olmuş. Ayrıca PSU sınırda olmuş. Darboğaz söz konusu bile değil. HDD'yi tek olarak alabilirsiniz. Yani sonuç olarak bırakın OC'yi stokta bile uçurursunuz o işlemciyi. 13. nesilin cilanlanmış versiyonu yani çok da bir esprisi yok.
UV olmadan o radyatör ve o işlemci ile mavi ekran yememek biraz zor.