i9 14900KF işlemcinin benchmark testinde 90 derece olması normal midir?

furkan_grmes

Centipat
Daha fazla  
RAM
CL36 1x16
Anakart
MSI Z790
Arkadaşlar, işlemci i9 14900KF boşta 39-40 derece, 20-30W. Intel Extreme Tuning'den benchmarka soktuğumda 270W ve 90 dereceleri görüyor. Kule tipi soğutma kullanıyorum. Bu normal mi, bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fan hariç kule tipi soğutucu ile 90 lı dereceler biraz fazla, soğutucu marka modelini yazmamışsınız net bir şey söylemek zor.

Çok normal hatta kule tipi soğutucu için oldukça iyi.

Çok normal hatta kule tipi soğutucu için oldukça iyi.
Kaliteli bir kule tipi soğutucu ve termal macun ile 80 li derecelerde kalabilir demek istiyorum, sonuçta benchmark sistemi strese sokuyor ısınması normal, ancak daha düşük olabilir bir yerde küçük bir hata var sanki.

Arkadaşlar, işlemci i9 14900KF boşta 39-40 derece, 20-30W. Intel Extreme Tuning'den benchmarka soktuğumda 270W ve 90 dereceleri görüyor. Kule tipi soğutma kullanıyorum. Bu normal mi, bir zararı olur mu?

14900KS ve Artics Liquid Freezer II 420 sıvı soğutma kullanıyorum. Maalesef sorun Intel'de bu sıcaklıkları artık normal karşılıyorum.

Yeni nesil işlemciler SOBA gibi çalışıyor, aşırı ısındıkları bilinen bir gerçek. Bana tam yük altında 90 iyi geldi.

Daha az ısınmasını istiyorsanız işlemcinin güç limitini düşük bir değere ayarlayabilirsiniz. Ama 90 derece ormal bu durumda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı