Çözüldü i9-14900KF sistem Valorant'ta 400 FPS ancak verebiliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

akdag94

Femtopat
Daha fazla  
RAM
64 GB (2X32) 6000Mhz
SSD veya HDD modeli
990 pro 2 tb
Ekran kartı
Geforce RTX 4090
Anakart
ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI
İşlemci
intel core i9-14900kf
Merhaba, sistemim şöyle;
İşlemci: Intel Core i9-14900KF 6.0 GHz.
Anakart: ROG STRIX Z790-H Gaming Wi-Fi
Ekran Kartı: GeForce RTX 4090.
64 GB (2x32) 6000MHz.
990 Pro 2 TB SSD.
Bu sistemle Valorant'ta normalden düşük FPS(350-500) alıyorum. En düşük ayarlarda oynuyorum, normalde 600 altına kolay kolay düşmemesi lazım.
540Hz ekranım var, karşılayabilmek için böyle bir sistem dizdim ancak karşılayamıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Sıcaklık değerleri gayet iyi ve driverlar güncel.

Hocam oyunun görüntü ayarlarında V-Sync seçeneği kapalı duruyor değil mi? Ekran kartınızın sürücüsünü kurcalayabilir misiniz? Belki bir FPS limiti koymuş olabilirsiniz.

En düşük grafik ayarlarını kullanmak her zaman daha yüksek FPS anlamına gelmez. RTX 4090 gibi üst düzey bir GPU, yüksek çözünürlükte ve detayda bile yüksek FPS üretebilir. Valorant'ta düşük ayarlar yerine, orta ayarları deneyebilir ve özellikle “render scale” ayarını gözden geçirebilirsiniz. NVIDIA Denetim Masası'nda, “yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi”nin seçili olduğundan emin olun. Ayrıca “power management mode” (güç yönetim modu) seçeneğini “maximum performance” (maksimum performans) olarak ayarlayın. G-Sync ve V-Sync gibi ayarları kapatmayı deneyin, çünkü bu ayarlar FPS'yi sınırlayabilir. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Özellikle yüksek CPU kullanımı gerektiren uygulamalar FPS düşüşlerine neden olabilir? BIOS ve chipset güncellemelerini kontrol ediniz. Cinebench, 3DMark gibi programlarla sisteminizin genel performansını test edebilir ve olası bir darboğaz veya donanım sorunu olup olmadığını anlayabilirsiniz. Sisteminizde kurulu olan güvenlik yazılımları veya performans izleme araçları bazen oyunlarla çakışabilir. Geçici olarak bu tür yazılımları kapatarak testi tekrar yapabilirsiniz.

Hocam oyunun görüntü ayarlarında V-Sync seçeneği kapalı duruyor değil mi? Ekran kartınızın sürücüsünü kurcalayabilir misiniz? Belki bir FPS limiti koymuş olabilirsiniz.

Efendim hayır. V-Sync açık değil ekstra bilgi olarak güç planı Turbo'da.

Efendim dediğiniz her şeyi yaptım ancak sorun şu ki oyunu Full kaliteye alsam da aynı FPS'leri alıyorum, en düşük ayarlara alsam da FPS aynı FPS'i alıyorum. Buna çözüm bulamıyorum. Hatta yüksek ayarlarda daha iyi FPS alıyorum diyebilirim. Bu konuda bir bilginiz var mı efendim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Geçenlerde forumda soran üye için 2K Ultra da testler yaptım. Sorun ya işlemcilerden kaynaklı ya da Windows. Ben 750- 850FPS aldım.

Yüksek ayarlarda o ekran kartıyla daha normal fps alman normal çünkü ekran kartın 1080p için fazla güçlü ama genede 600-700 fps ortalama alman lazım bende 1 nesil düşük işlemci var 4070 ti anca besleyebiliyor 1080p de +600-700 fps alıyorum genel olarak

Geçenlerde forumda soran üye için 2K Ultra da testler yaptım. Sorun ya işlemcilerden kaynaklı ya da Windows. Ben 750- 850FPS aldım.

Efendim dediğiniz doğru olabilir. Windows ile ilgili bir sorun olabilir ancak dediğim şu ki yüksek kalite ile düşük kalitede aynı FPS'i alıyorum hatta daha yüksek FPS alıyorum. Teşekkürler.

Bunun bir ayarı olmalı efendim. Bende onu bilen insanları arıyorum çok sinir bozucu.

Efendim dediğiniz doğru olabilir. Windows ile ilgili bir sorun olabilir ancak dediğim şu ki yüksek kalite ile düşük kalitede aynı FPS'i alıyorum hatta daha yüksek FPS alıyorum. Teşekkürler

Windows 11 mi yüklü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…