i9 9900K için ML240L RGB yeterli olur mu?

Yer
İstanbul
Arkadaşlar önceki sistemimde 9700K işlemci ve ML360R RGB sıvı soğutma kullanıyordum. 5.1 GHz 1.35V ile 60 65 dereceyi geçmiyordu. Sistemimi sattım ve 9900K işlemcili bir sistem toplayacağım ve 5 GHz hızda çalıştırmak istiyorum. Anakartım MSI Z390 Meg Ace 2 adet 8 pin işlemci güç girişi mevcut ve OC yapmaya baya müsait. Bütçeyi çok aşmamak adına bu soğutucuyu alsam mı? diye düşünmüyor değilim. Sizce yeterli olur mu? Veya kullanan var mı? Youtube'dan falan baktım bu ikili ile yapılmış bir ısı testi vs. bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Technopat youtube kanalında aşağıdaki videoda benim almayı düşündüğüm ikiliden bir sistem toplanmış fakat herhangi bir test videosu olmadığından performansını bilemiyorum. @Recep Baltaş @Ali Güngör aydınlatırsanız çok sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Az çok yeter diye düşünüyorum ama Cooler Master'ın fanları biraz sıkıntılı bence Corsair al.

Cooler Master'dan yana bir problemim yok. 8700K'da kullandım aynı soğutucuyu gayet memnundum fakat 9900K'da nasıl bir performans verir bilemiyorum. 2 adet 8 pin güç girişi var bide anakartta bilemedim yani sormak istedim.
Yetecektir. 1.35V civarı verdiğin takdirde 75-80 derece göstermez diye düşünüyorum.

70 dereceyi geçmesin yeterli benim için.

5.0 GHZ’da idare eder bence ama üstüne çıkamazsınız gibi geliyor. 9900K 5.0 GHZ’ı geçince çok fazla ısınıyor, 360 MM ya da custom soğutma lazım.
5.0 GHZ için bence yeterli olur. 90 dereceye yakın görür Prime95’te. Aida64 tahmini 70.

5.0 GHZ’da idare eder bence ama üstüne çıkamazsınız gibi geliyor. 9900K 5.0 GHZ’ı geçince çok fazla ısınıyor, 360 MM ya da custom soğutma lazım.
5.0 GHZ için bence yeterli olur. 90 dereceye yakın görür Prime95’te. Aida64 tahmini 70.

5 Ghz yeterli zaten fazlasında gözüm yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı