i9-9900K ile RTX 2080 Darboğaza mı Düştü?

Videoda bir sıkıntı var... E5 2670'in tek çekirdek performansı o tür FPSler çıkartmaya müsait değil.
105$'a satılan E5-1650V2 için ne denilebilir? i5 9600K ile neredeyse aynı performans veriyormuş? %34 fark var diyor?

105$'a satılan E5-1650V2 için ne denilebilir? i5 9600K ile neredeyse aynı performans veriyormuş? %34 fark var diyor?
%40lık bir IPC farkı var. Buna neredeyse aynı denemez. IPC farkı önemlidir. Örneğin 9700k vs FX 8350 arasında %105lik bir IPC farkı var. Kağıt üzerinde çok görünmeyebilir fakat işlemci bağlamında durumlar bunlar.

Biri 500, biri 2000tl. Bu açıdan F/P olarak neredeyse diyorum. Elbette fark büyük. Yine aynı şekilde kendinden 4 kat pahalı olan i7 7700 ile %7 lik bir fark var.

Biri 500, biri 2000tl. Bu açıdan F/P olarak neredeyse diyorum. Elbette fark büyük. Yine aynı şekilde kendinden 4 kat pahalı olan i7 7700 ile %7 lik bir fark var.
İşin o tarafı öyle. Intel tam 5-6 nesildir insanları ayakta uyutuyor. Buna yapacak da diyecek de bir şey yok. i5 9400F'ye bakın. 8400'ün 0.1 GHz arttırılmışı.

Bakınız 9 yılda gelinen ilerleme.

Bir de 6 yılda ekran kartlarındaki ilerlemeye bakınız.

Tabii ki işin de biraz şakasındayım. İşlemci anlamında teknoloji olarak ivmenin bu denli az olmasının temel sebebi litografi. Ekran kartı teknolojileri işlemcilerden sonra geliştiği için büyük zıplamalara şahit olduk. Fakat işlemci tarafında bu atlamalar çok önceler gerçekleşti keza işlemci gücü, ekran kartından daha önce ihtiyaç duyulan bir şeydi.

Ayrıca ekran kartlarının yapıları da farklı, işlemcilerde az ama güçlü kol mantığı varken, ekran kartlarında binlerce işlem parçacığı bulunur. İşlem türlerine göre ikisinin de kendi avantajları vardır.

Durum kısacası böyle, yapacak bir şey yok, ne yazık ki çok küçük ilerlemelere fahiş fiyatlar ödemek durumunda kalıyoruz.

Aynı durum yavaş yavaş ekran kartlarına da yansıyacak. 980den 1080'e geçerken %60-70 performans farkı var iken, bugün 1080 ve 2080 arasında %25 gibi komik bir değer var.

Konuyu niye trolleyeyim gerçekler acıtırmış.
Belli ki senin acın var, millete yanlış bilgi verme. Ben şu anda 8700 ile 2080Ti kullanıyorum, BF v oyununda 1080p ultra çözünürlükte işlemci kullanımı yayın açık olmasına rağmen %65-75 arası oluyor, darboğaz olmuyor, sen kalkmış günümüz işlemcileri, yeni nesil ekran kartlarına yetişemiyor deyip, insanları yanlış bilgilendiriyorsun.

Ekran kartı yüzde kaç? 64 kişilik bir sunucuda ciddi ciddi %90+ stabil ekran kartı kullanımı elde edebiliyor musun?

O yüzdenin thread hesabı üzerinden yapıldığı için gerçeği yansıtmadığının farkında mısın?

1080P ultra çözünürlükte BF V oynarken aynı zamanda 720p 60 fps 3500 bitrate yayın yaparken, 144 Hz monitörde sabit 120 ile 160 fps arası elde ettiğim ve bu değerler benim için yeterli olduğundan ekran kartı kullanımın yüzde kaç olduğu benim için çokta önemli değil. 720p 60 fps 3500 bitrate BF V yayını yaparken ekran kartı kullanımı haritadan haritaya değişmekle beraber %70 ile 87 arası değişiyor.

Tamam işte dostum, biz zaten %70-80lere düşmesine darboğaz diyoruz. Ama darboğaz olması kötü bir anlam ifade etmiyor.

İşlemcinin Hyper threadingi sen yayın açabilesin diye var zaten. Multi tasking yapabilesin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…