i9 9900K Manuel voltaj nasıl verilir?

Makaleler
3
Selam arkadaşlar.
MSI MEG Z390 ACE anakartımla beraber i9 9900K kullanıyorum.
Soğutma olarak da CM Liquid ML240L kullanıyorum.
Boşta 45 derece oyunlar da ise 90 derece altına düşmüyor.
Daha önce ki işlemci de manuel voltaj veriyordum (MSI programı ile) ve ısı 20 derece daha düşüyordu.
Bu işlemciye de öyle yapmaya karar verdim ama yeterli doküman bulamadım.
Çarpanları sabitleyip verebileceğim voltaj değerlerini gösterebilir misiniz detaylı şekilde resimli olursa iyi olur.
4.5 GHz kullansam yeterli.

Selam arkadaşlar.
MSI MEG Z390 ACE anakartımla beraber i9 9900K kullanıyorum.
Soğutma olarak da CM Liquid ML240L kullanıyorum.
Boşta 45 derece oyunlar da ise 90 derece altına düşmüyor.
Daha önce ki işlemci de manuel voltaj veriyordum (MSI programı ile) ve ısı 20 derece daha düşüyordu.
Bu işlemciye de öyle yapmaya karar verdim ama yeterli doküman bulamadım.
Çarpanları sabitleyip verebileceğim voltaj değerlerini gösterebilir misiniz detaylı şekilde resimli olursa iyi olur.
4.5 GHz kullansam yeterli.
Aynı soğutucuyu İ7-10700K ile kullanıyorum, 4.8 GHZ de otomatik Voltajda olmasına rağmen oyunda 54 dereceyi geçmiyor. @ReznooW hocamın da dediği gibi başka bir problem olabilir.

@ReznooW çıkıyor işte. Özellikle oyunu alt tab yapınca oluyor. Oyun içerisinde iken 75-80 aralığında gidiyor.
İşlemci termal macununu kaliteli marka alarak da yeniledim.
Fakat şu var ki soğutucu fan ayarını düşük RPM'de tutuyorum ses yapmaması için.
Yine de çok fazla buluyorum bu değerleri o yüzden manuel voltaj vererek denemek istiyorum.

@ReznooW çıkıyor işte. Özellikle oyunu alt tab yapınca oluyor. Oyun içerisinde iken 75-80 aralığında gidiyor.
İşlemci termal macununu kaliteli marka alarak da yeniledim.
Fakat şu var ki soğutucu fan ayarını düşük RPM'de tutuyorum ses yapmaması için.
Yine de çok fazla buluyorum bu değerleri o yüzden manuel voltaj vererek denemek istiyorum.
Ben CM ML240L V2 kullanıyorum ses problemi yok bende. Ama V1 modelinde ses sorunu vardı yanlış hatırlamıyor isem. Throttlestop programını deneyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı