i9 9900K + RTX 2070 Super vs i7 9700K + RTX 2080

PurpsDope

Hectopat
Evet merhabalar, 12 bin TL'ye sistem toplama hayallerimi gerçekleştirmeme az kaldı, fakat başlıktaki durum kafamı karıştırmıyor değil, ben her zaman i9 alıp sonraki ekran kartları çıkınca upgrade yaparsam sıkıntı yaşamayayım diye düşünürdüm fakat oyun konusunda boşuna paranı çöpe atma dediler, sizce seçimim nasıl olmalı?

Bu arada sadece oyun oynayacağım, arada bir yayın. Bundan ötürü AMD düşünmüyorum.

bence i7 9700k ile overclock yapılmayacaksa alınmaması gerekiyor ve yanına z serisi bi anakart alınacak bence amd kullan ama sen intel istiyorsan sistemini i7 9700k rtx 2080 olarak kullan yada bu yıl amd sistemler hem F/P hemde intel e göre daha fazla performanslı sistemler mevcut render almayacaksan zaten i5 bile iyi bir ekran kartı ile oyunda 200+ fps alırsın boşuna o kadar para harcamaya gerek yok ve bu videoyu izle derim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bence i7 9700k ile overclock yapılmayacaksa alınmaması gerekiyor ve yanına z serisi bi anakart alınacak bence amd kullan ama sen intel istiyorsan sistemini i7 9700k rtx 2080 olarak kullan yada bu yıl amd sistemler hem F/P hemde intel e göre daha fazla performanslı sistemler mevcut render almayacaksan zaten i5 bile iyi bir ekran kartı ile oyunda 200+ fps alırsın boşuna o kadar para harcamaya gerek yok ve bu videoyu izle derim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum mesele zaten alınabilecek maksimum FPS değil, çoğu birbirine yakın FPS verecek, mesele uzun ömürlü sistem olmaları, bende i5 7400 vardı 3 sene sonunda çer çöpe döndü kullanılmaz hale geldi artık her oyunda FPS drop yaşatıyor, bundan ötürü uzun ömürlü ve çok iyi performans alabileceğim bir sistem olsun istiyorum artık.

I5 kesinlikle alma. I7 ve RTX 2080 daha iyi olur.

i5 diye bir seçenek yok ki zaten?

İntel alıcaksanız 10. nesil beklerseniz çok daha iyi olur fakat yayın yapmayıda düşünürseniz AMD işlemciler daha iyi olur rtx 2070super iyi olur rtx 2080' e pek gerek yok r7 3800x ve rtx 2070super öneririm fakat eyer ben AMD illaki almıyacağım dersen ve 10. nesil intel işlemcileri beklemeyeceğim dersen ilk sistem daha iyi olabilir.

RTX 2070 fiyatı RTX 2070S alınabiliyor. RTX 2080 yerine de 2080S.
12.600 TL civarı tutuyor, tavsiye ederim. Paranın hakkını verecek bir sistem.

ben zaten i5 önermiyorum ama i7 ye o para verilmek yerine amd sistem ile işlemcini değiştirebilirsin sonuçta am4 soket baya bi desteklenecek 2022-2023 galiba ve bu senin için baya uzun ömürlü olur ama max 5 yıl

Şu dönemde intel almanın bir mantıpı yok. Hem çekirdek sayıları düşük AMD'ye göre ve 3. Nesil AMD işlemciler tekli çekirdek performansında aynı gibiler. AMD X570 bir anakart alırsın hem pci exprexx 4.0 yararlanırsın hemde işlemciyi rahatlıkla değişebilirsin nasıl olsa destek var. Ben ryzen 7 2700X kullanıyorum sıcaklıklar olsun stok fan olsun intelden sonra ilaç gibi geldi.

be
Evet merhabalar, 12 bin TL'ye sistem toplama hayallerimi gerçekleştirmeme az kaldı, fakat başlıktaki durum kafamı karıştırmıyor değil, ben her zaman i9 alıp sonraki ekran kartları çıkınca upgrade yaparsam sıkıntı yaşamayayım diye düşünürdüm fakat oyun konusunda boşuna paranı çöpe atma dediler, sizce seçimim nasıl olmalı?

Bu arada sadece oyun oynayacağım, arada bir yayın. Bundan ötürü AMD düşünmüyorum.
ben vatandan 12k sistem topladim ocakta i9 9900ks rtx 2080 super evga cift fanli modeli

ekran kartini alabildiniz kadar üstün alin oyun için ekran karti buyuk fark yaratir sadece oyun odakli olucaksan intel islemciler çok daha önde

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı