i9 9900K Sistem Toplama

Anakart : MSI MPG Z390 GAMING Plus DD44 2666 MHz S+V+GL 1151
İşlemci : i9-9900K 3.6 GHz
İşlemci Soğutucu : Overclock yapmayacağım. Şimdilik bütçeyi de biraz korumak için 100-200 TL arası kule tipi soğutuculardan düşünüyorum. Uygun bütçe oluştuğunda kaliteli bir sıvı soğutucu eklenecektir.
Kasa : MSI Vampiric 010M Kasa modeli dikkatimi çekti ama tam karar veremedim. Kasa tavsiyelerini bekliyorum. (Kasa bütçesi 1.000 TL veya biraz aşabilir)
Ekran Kartı : Elimde mevcut olan GTX 1050 Ti kart takılacak. Ekonomik gücümü yeniden topladığımda ekran kartı 2080 Ti olarak güncellenecek.
Güç Kaynağı : Karar veremedim. Tavsiyeleri bekliyorum. (Güç kaynağı bütçesi 1.000 TL)
Disk : SanDisk Extreme Pro 500GB M.2 + 2 GB Depolama amaçlı herhangi bir HDD
Monitör : Bütçe toparlanana kadar şu an elimde olan "ASUS VP228HE 21.5" LED, 1920X1080, 1ms, VGA-HDMI, 1.5WX2 HOPARLÖR" bu monitörü kullanacağım. Uygun bütçe oluştuğunda tavsiye istemeyi düşünüyorum.
Klavye - Fare : Evdekiler kullanılacak. Logitech G300S mouse ve G213 Prodigy klavye var.
RAM : 16 GB RAM kullanacağım. 2x8GB = 16 şeklinde olacak. Anakartta dört RAM slotu olduğu için ileride ekleme yapmak mümkün.

Ekran kartı ve işlemci dışında donanım ile ilgili çok fazla bilgi sahibi olmadığım için buradan yardım alma gereği duydum. Şimdi satın alacağım ve bütçeyi yeniden toparladıktan sonra almayı düşündüğüm parçaları yukarıda listeledim. Yanlış yaptığım veya şöyle yaparsan daha iyi olur diyebileceğiniz bir durum varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleme:
PSU olarak bunu öneririm. Kasa olarak ICUE 220T işinizi görür. Kasadan artan bütçeyi soğutucuya eklersek de soğutucu olarak bu ürün gayet yeterli gelecektir. Sonradan almanıza da gerek kalmaz böylece.

Son olarak işlerimde oluşan değişiklikler nedeniyle masaüstü almaktan vazgeçtim ve vatan bilgisayardan ASUS G531GU CORE İ7 9750H 2.6GHZ-16GB-512GB SSD-15.6''-GTX1660TI 6GB-W10 bu laptobu aldım. İlgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim. Konu çözüme kavuşmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…