i9 9900K sistemden Ryzen 3900X sisteme geçilmeli mi?

Vatanın başka yerlerden pahalı sattığını hesaba katarsak başka yerden daha hesaplı alınabilir.

O zaman 3950X yerine 3900X alıp bu böyle üst seviye anakart almak daha mantıklı geliyor 3950X alırsam anakarta 1500 TL para bile zor kalıyor. Teşekkür ederim ilginiz için

3950X çıkana kadar X570ler ucuzlar.

i9 9900K satıp MSI Z390 Ace anakartımı 6000 TL'ye aldım 4800 TL satarım 7 ay kullandım.
4800 - 2500TL =2300 TL bakalım 3900X fiyatı ne olacak. Üstüne para eklemem ya da anakart model düşürmem lazım umarım 2500 TL'den 2000'e kadar iner fiyatı bu kadar pahalı beklemiyordum.

Anladığım kadarıyla 1080P de Multiplayer oyunlarda genelde 3900X ya önde ya da çok az (1-2 FPS geride) Ama ne yazık ki single-player oyunlarda geriye düşüyor (Fakat single core performansı 9900K dan yüksek. (Cinebench20 ''ye göre) Bu demek oluyor ki ya geçtiğimiz dönemin single-player oyunlarında çoklu çekirdek için gerekli optimizasyon yok,bu durumda 3900X I9 9900K dan ıyi bir islemci ancak sıfırdan alacak kişi için. Bana sorarsanız I9'u uygun fiyattan satmaya çalışın (Zararı minimuma indirin.) Yok zarar minimuma inmiyorsa I9 devam edin. I9'u uyguna satarsanız eğer 3900X alır isterseniz sonra satıp 3950X bile geçebilirsiniz.12 Core avantajı sayesinde sisteme güzel bir ömür de ekleyecektir diye düşünüyorum. AMD nın şuan oyun gelistiricilerine ıyi para yatırması lazım oyunlarını çoklu çekirdeklere göre geliştirmeye başlasınlar.
Şuan dp bilesim de 3900X 3669 liradan satılıyor.

Atladığınız çok önemli detay ben 1440P oyuncusuyum. Bir de rica etsem link bırakır mısınız ?

Atladığınız çok önemli detay ben 1440P oyuncusuyum. Bir de rica etsem link bırakır mısınız ?

Eki Görüntüle 413435
Ben kesinlikle gecmemenizi öneririm eğer sıfır sistem alacak olsanız 3900X öneririm fakat elinizdeki sistemle fark yok denecek kadar az evet çoklu çekirdekte yayın açtığınız zaman FPS olarak daha tatmin edecek bir deger akacaksınız ancak bu elinizdekini satıp zarar etmenize değecek bir deger değil. Bu durumda 3950X fiyatına bir bakın ama o da fahiş bir fiyata sahip olacak gibi duruyor(Eğer uygun olursa kaçırmayın 3950X'i). Yani kısaca yeni sistem alacak olan biri 3900X rahatlıkla tercih edebilir ama I9 dan geçmeye değecek bir işlemci de değil bana sorarsanız.

İlk sayfadaki birkaç mesajı inceleyerek cevap yazıyorum, kaçırdığım bölümler varsa veya yanlış anlamışsam lütfen mazur görün. AMD'ye geçmek için kullanacağınız bütçeyi yayın bilgisayarı alarak değerlendirin. Böylelikle oyun oynadığınız ana sisteminizde yayın yükü olmayacaktır. Şuan büyük yayıncıların yaptığı şey de bu. İleriye dönük diyebileceğimiz en iyi yatırım sizin için bu olur.

Twitch'te yeni olmadığınızı söylemişsiniz bu sayede bir risk almamış oluyorsunuz. Oturmuş düzeninize kalite eklemiş oluyorsunuz.

çekirdek sayısı, izlek sayısı ve çekirdeklerin GHz'leri önem teşkil etmekte bunu dayanarak bu yatırımı yapıyorum zaten. Mesela i9 9900K (900P X264 slow ) ayarında Assassin's Creed Odyssey oyununda yayındayken işlemci kullanımı %100 oluyor ve "input lag" ve yayının akışını bozan yan etkilere sebep oluyor.
Obs ayarlarında büyük ihtimalle hata yapıyorsun 2k oyun deneyiminde a.c.o gibi işlemci katili bir oyun dahi olsa yüzde 30 yüzde 40 ları geçmeyen bir cpu kullanımı söz konusu olacaktır geriye kalan işlemci gücü ile çok rahat bir şekilde yayın açarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…