i9-9900K ve GTX 1080 Sisteme Görüntü Gelmiyor

canokyay0

Decapat
Yeni topladığım sistemde ekrana görüntü gelmiyor ve anakartın USB'lere takılı olan klavye mouse güç gitmiyor sorun ne olabilir?

RAM'leri takıp çıkardım.
Ekran kartını çıkardım. Anakartın HDMI çıkışından görüntü almaya çalıştım. Sorun ne olabilir?
  • i9 9900k
  • Asus Strix Z390-f anakart
  • Corsair Bengeance PRO RGB DDR4 2x8 16 GB 3200MHz RAM
  • Asus Strix GTX1080
  • Corsair H150i Pro RGB sıvı soğutma
  • Thermalthake 750W 80+ RGB PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun RAM'lerde olabilir daha önce aynısı başıma gelmişti. Vatan'dan tam 2 kutu açtılar 3. kutuda görüntü geldi bu benim tahminim tabii ki de ama GPU'da sorun yok gibi gözüküyor. Anakarttanda görüntü alamamışsın işlemcide de sıkıntı olabilir kablolamada da.

RAM'leri tek tek dener misin tek kanal?

Bu arada PSU'yu yanlış monte etmişsiniz sanırım fanlı kısmı aşağı bakması gerekiyor USB portlarından güç gelmiyorsa ana karta olan pin girişlerini bağlamamış olabilirsiniz Technopat'ın sistem toplama rehberlerini izleyip kablo bağlantılarını doğru yaptığınızdan emin olun.

Mouse ve klavyeye güç gitmiyorsa büyük ihtimal RAM kaynaklı. RAM'leri overcloklarken başıma gelmişti.

%90 RAM'le ilgili bir sıkıntı, RAM'leri tam oturttuğundan emin misin? O çıt sesi gelmediyse RAM oturmamıştır. Bir de arkadaşın dediği gibi tek bir RAM'i takıp denemelisin. RAM'i taktıntan sonra hafifçe çekince yuvasından çıkıyor mu? Çıkıyorsa oturmamıştır.

Kabloları düzgün taktığına emin ol USB güç girişi biraz güç isteyerek takmak gerekiyo yeniden yap.
Dikkatli okursanız anakartın USB girişinden bahsetmekte. Ön kasa USB'sinden değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…