Dragut
Hectopat
Daha fazla
Kronik sorunu olduğunu düşünmüyorum. Buna ben karar vermem. Ama renkli bir şekilde yazdığım gibi benim önerdiğim sistemde de sorunlar olabilir. Araştırmadan alınmamalı. Gülme efektini yaptığımı da sonradan fark ettim.Gülme efektini geri çektiğinize göre cevap yazayım.
Bu (CM ML240L) sıvı soğutucunun kronik bir sorunu olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ben orta seviye bir sıvı soğutucu önerdim ve cooler master markasına güvendiğim için yazdım. Eğer ki kronik sorunlu bir ürün ise başka sıvı soğutucu önerebilirim arkadaşa.
O soğutucu kötü değil ama her üründe sorun çıka bilir. Teknoloji şans işi beyler :dKronik sorunu olduğunu düşünmüyorum. Buna ben karar vermem. Ama renkli bir şekilde yazdığım gibi benim önerdiğim sistemde de sorunlar olabilir. Araştırmadan alınmamalı. Gülme efektini yaptığımı da sonradan fark ettim.
Deep cool kaliteli marka ama o ürünler çok eski.Render için AMD tercih etmeniz daha uygun olurdu ama sizde benim gibi AMD sevmiyorsunuz galiba. İ9-9900K işlemcisi de alına bilir tabiiki. Soğutma hakkında bir fikrim yok ama DeepCool firmasını araştırmanızı öneririm. Sonra pişman olmayasınız.
O soğutucu kötü değil ama her üründe sorun çıka bilir. Teknoloji şans işi beyler :d
Kronik sorunu olduğunu düşünmüyorum. Buna ben karar vermem. Ama renkli bir şekilde yazdığım gibi benim önerdiğim sistemde de sorunlar olabilir. Araştırmadan alınmamalı. Gülme efektini yaptığımı da sonradan fark ettim.
CM Master Liquid seçin soğutucu olarak. Kasa olarak NZXT çok iyi bir markadır ve kasalarında da ısınma sorunu yok, ala bilirsiniz. Zalman kaliteli mallar üretiyor ama EVGA da en az Zalman kadar kalitelidir.Arkadaslar artniyet aramaya gerek yok. Tartisip dogru yolu bulacagimizdan eminim. Hepinize yardiminiz icin tesekkur ederim. Yazdiklarinizdan sonra yaptigim arastirmalara gore ;
- Ana kart - MSI Z390-A Pro yerine Gigabyte Z390 Aorus Elite olabilir.
- Islemci - ayni.
- RAM - 32 gb 3200 Mhz(markasi cok onemli degil sanirim).
- HDD - ayni.
- SSD - sonradan degistirecegim icin 250 gb Samsung Evo kalabilir simdilik.
- Kasa - Aslina bakarsaniz farketmez hangi model oldugu sadece ust kisminda sogutucu fani icin yer olmasi yeterli ve icerdeki hava sirkulasyonu cok onemli. Baktigim modelde de ikiside oldugu icin Deep Cool sectim. NZXT 500i modelinde ust kisminda tek fan var sanirim ama arastiracagim.
- Guc kaynagi - Yasadigim yerde en cok kullanilan model Zalman oldugu icin gold sertifikali bunu onerdiler. EVGA markasi maalesef bilinmiyor bile.
- Islemci sogutucusu - Corsair H115i birazcik cep yakiyo maalesef. CM Master Liquid biraz daha mantikli sanirim.
Sıvı soğutucu montajını kasanın üst tarafına yapmak istiyorsanız size 2 hafta önce aldığım Cooler Master Mastercase Pro 5 kasasını da öneririm. Üst tarafa 240mm fanlı radyatör montajı yapılabiliyor. Modüler bir kasa.Arkadaslar artniyet aramaya gerek yok. Tartisip dogru yolu bulacagimizdan eminim. Hepinize yardiminiz icin tesekkur ederim. Yazdiklarinizdan sonra yaptigim arastirmalara gore ;
- Ana kart - MSI Z390-A Pro yerine Gigabyte Z390 Aorus Elite olabilir.
- Islemci - ayni.
- RAM - 32 gb 3200 Mhz(markasi cok onemli degil sanirim).
- HDD - ayni.
- SSD - sonradan degistirecegim icin 250 gb Samsung Evo kalabilir simdilik.
- Kasa - Aslina bakarsaniz farketmez hangi model oldugu sadece ust kisminda sogutucu fani icin yer olmasi yeterli ve icerdeki hava sirkulasyonu cok onemli. Baktigim modelde de ikiside oldugu icin Deep Cool sectim. NZXT 500i modelinde ust kisminda tek fan var sanirim ama arastiracagim.
- Guc kaynagi - Yasadigim yerde en cok kullanilan model Zalman oldugu icin gold sertifikali bunu onerdiler. EVGA markasi maalesef bilinmiyor bile.
- Islemci sogutucusu - Corsair H115i birazcik cep yakiyo maalesef. CM Master Liquid biraz daha mantikli sanirim.
Sıvı soğutucu montajını kasanın üst tarafına yapmak istiyorsanız size 2 hafta önce aldığım Cooler Master Mastercase Pro 5 kasasını da öneririm. Üst tarafa 240mm fanlı radyatör montajı yapılabiliyor. Modüler bir kasa.
Ayrıca şu kasalarda da üste 240mm fanlı radyatör montajları yapılabiliyor.
Corsair Carbide 275R--Sade ve şık bir görüntüsü var. 69 dolar.
Corsair Cyrstal 460X--- RGB fanlı bir kasa. 120 dolar.
CoolerMaster MasterCase H500 ---RGB fanlı bir kasa. 90 dolar.
Hava soğutucu alacaksanız çift fanlı NH D15, Dark rock pro 4 ve R1ult. gibi seçenekleri arastirilmalisiniz.Birazcik arastirma yaptim. Sivi sogutucular birazcik korkuttu beni, yani ozellikle CM 240L icin yazan 10 kisiden 2si su sizmasindan, 5 kisi de ses probleminden sikayet etmis. Acaba hava sogutucusu mu taksam diye bi ikilemde kaldim.