Bence az kalmışken şu Ocak ayını bekleyerek 3. nesil Ryzen 7 3700X veya çıkarsa Ryzen 9'a yönelmelisiniz. İ9 9900K tuzlu ama iyi bir işlemci. Tabii ki aldığın işlemci ile bitmiyor anakart parası, soğutucuda var
Ocak ve Mart ayları arasında çıkacağı sızdırılmıştı. Kesin değil ama çıkacaktır bence. Gerçi yanlış hatırlamıyorsam 2. nesil Ryzen'ler de Ocak'ta çıkacak denilmişti ama Nisan'da çıkmıştı. Belki İ9 9900K'ya rakip olması için erken falan çıkarırlar.
O kadar geç olmaz yahu. İ9 9900K, İ7 9700K kısacası 9. nesil İnteller satmaya başladığı için en geç Nisan ayında çıkarırlar bence. Yaz başlangı çıkarsa biraz geç kalabilir. Duyan çoğu kişi bu işlemcileri bekliyor.
İş sadece işlemci çıkarmakla bitmeyecek @199688 o işlemciye uygun anakartların çıkması içinde beklenecek. Anakart modelleri de zamanla tamamlanıyor. Yaz başlangıcında hem anakart hem işlemcilerin büyük çoğunluğu piyasada olur diye düşünüyorum.
İş sadece işlemci çıkarmakla bitmeyecek @199688 o işlemciye uygun anakartların çıkması içinde beklenecek. Anakart modelleri de zamanla tamamlanıyor. Yaz başlangıcında hem anakart hem işlemcilerin büyük çoğunluğu piyasada olur diye düşünüyorum.
Sadece Ryzen 9 için yeni anakart çıkar diye düşünüyorum. AM4+ soketi 2020'ye kadar olacak ama BIOS update ile 400 serisi anakartlarda kullanılacaktır bence.