i9 9900K ve RTX 2080 Ti %100 GPU ve RAM kullanımı problemi

Tormatun

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Gamer
Intel Core i9 9900K @ 4824.62 MHz - CPU-Z VALIDATOR

Sistemimin özellikleri linktedir. Bütün driverlarım güncel, BIOS'um güncel durumda. Windows'um da keza öyle ama bilgisayar istediğim performansı bir türlü veremiyor. Çok yüksek olmayan ayarlarda 80-90 FPS alıyorum. Ara ara system shutdown oluyor. İnanılmaz mutsuzum düzeneğimden ve bir türlü çözemiyorum. Eski 1070 Ti'li sistemim çok daha iyiydi gibi geliyor. Acaba sorunum nedir, fikri olan varsa iletirse çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının %100 kullanılıyor olması doğal, olması gereken bu. RAM %100 mü kullanılıyor?
Ayrıca 1080p sistemi değil sisteminiz. En düşük 2K bir monitör ile kullanılmalı.

Son düzenleme:
Ara ara sistem kapaniyorsa kesinlikle tuhaf bir sey var. Sitede Guc kaynaginizi goremedim. Kac watt kullaniyorsunuz?
güç kaynağı 750 watt
çift monitör kullanıyorum ama ana ekranım BenQ ZOWIE XL2540 240Hz Espor Oyuncu Monitörü | ZOWIE Türkiye bu
32 gb ram olmasına rağmen steam ve opera bile yüzde 28ini yiyor anlamsız bir şekilde
Ekran kartının %100 kullanılıyor olması doğal, olması gereken bu. RAM %100 mü kullanılıyor?
Ayrıca 1080p sistemi değil sisteminiz. En düşük 2K bir monitör ile kullanılmalı.
peki 2 monitöründe mi öyle olması gerekir ? çift monitöre çok alıştım vazgeçmek istemiyorum.
İşlemci soğutucusu ne acaba belki ısıdan kapanıyordur.

Ben bunu FPS için yazdım kapanma için değil gülmeyin
Corsair Hydro Serisi H115i PRO RGB 280mm İşlemci Sıvı Soğutucu | ITOPYA soğutucum bu ama ısınma problemi yaşamadığıma eminim.

Dosya Ekleri

• 1112.png
    45,9 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Steam güncelleme yaparken böyle yapıyor bazen Opera'da Google gibi çok kullanıyor belleği de yine de bu kadar fazla olmasına şaşırdım. Opera'yı kapat Steam güncellemesi varsa durdur bir de öyle dene.

abi bence asıl olay bu bellekte baksana suna opera ve steam kapalı 8 gb bi kullanım var durduk yerde

Dosya Ekleri

• 1113.png
    33,4 KB · Görüntüleme: 78
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…