İ9 9900K ve RTX 2080Tİ Tabanlı Sistem Oluşturma

Ayrıca Ryzen 3000 serisinden istediğim henüz çıkmadı R9 bekliyorum ve SİNERJİ' den alım yapacağım için en kolay ve en sağlıklı bu parçaları buldum

Ben MSI markasını seviyorum fan boyluk düzeyinde hatta.
Ayrıca evet büyük ekranda almak istiyorum.
Ekipmanları neden kötü anlayamadım özellikle kablosuz faresi gayet güzel geliyor bana. Klavyesini çok beğendimi söyleyemem fakat marka takıntım var. Bu sebepten ötürü bütün parçaları CORSAIR vs MSI topladım.
Kasayı seçmemdeki amaç çok çok iyi bir soğutma kurulabiliyor olması ön tarafa 3 tane 14cm arkaya aynı şekilde 14cm üst tarafa 3 tane 12cm seçtiğim RGB fanlar çok yüksek hava üfleme ve basınç verdiği için tercih ettim.

Evet biraz büyük hatta vazgeçtim 27" lik modelini almaya karar verdim.
Kasa konusunda sonuna kadar katılıyorum.

Ryzen 3. nesile yönelmenizi tavsiye ederim. 3. nesilde tek çekirdek performansı hiç fena değil. Ayrıca arkadaşların da belirttiği gibi monitör oyun oynamak için fazla büyük.
Ryzen seçmememin tek sebebi R9'un biraz daha geç çıkacak olması.
Kasayı tasarımsal olarak zayıf buldum onun dışında kasa gerçekten büyük bir kasa.
Ekipman konusunda düşükten yüksek bütçeye kadar çoğu rakip markalara göre geride kalmaktadır.
Ben şahsen öyle düşünüyorum çok gereksiz pahalılar.
1080P kullansaydınız kartınızın gücünü kullanması için kesinlikle 9900K derdim fakat 2K ekranda oynayacaksınız o yüzden 3900X'e bile gerek yok aslında 3700X gayet iyi ve yeterli bir işlemcidir.
Sizi bilmem ama o kadar pahalı RGB fan alacağıma kaliteli sıvı soğutma tercih ederdim yada oradan kısıp başka ekipman için arttırabilirdim.

Yalan yok bende size katılıyorum biraz pahalılar ama dediğim gibi oradan bir parça buradan bir parça yapmayı sevmiyorum marka takıntım'dan kasıt bu açıkçası sırf bu sebep yüzünden bu parçaları seçtim. İntel fan boy'u değilim gerçekten ama hakkını'da vermek lazım iş oyuna gelince İNTEL bir tık önde kalıyor.
Hatta :) oyunlar İNTEL'i seviyorlar bile diyebilirim.
Kasayı tasarımsal olarak zayıf buldum onun dışında kasa gerçekten büyük bir kasa.
Ekipman konusunda düşükten yüksek bütçeye kadar çoğu rakip markalara göre geride kalmaktadır.
Ben şahsen öyle düşünüyorum çok gereksiz pahalılar.
1080P kullansaydınız kartınızın gücünü kullanması için kesinlikle 9900K derdim fakat 2K ekranda oynayacaksınız o yüzden 3900X'e bile gerek yok aslında 3700X gayet iyi ve yeterli bir işlemcidir.
Sizi bilmem ama o kadar pahalı RGB fan alacağıma kaliteli sıvı soğutma tercih ederdim yada oradan kısıp başka ekipman için arttırabilirdim.
Sıvı soğutmayı bende düşündüm ancak şöyle bir durum var.
1.Si Hız aşırtma yapmayı bilmiyorum ve yapmak istemiyorum bu sebepten ötürü hava soğutma özellikle CORE FROZR XL fazlasıyla güçlü.
2.Si ben ciddi anlamda soğutma takıntısı olan bir insanım ne olursa olsun kasam soğuk olsun bunu yapmam için iki seçeneğim var.
1 Sıvı soğutmamı Push/Pull yapmak. (Tabi'ki kendi fan'ları dahil en kuvvetli fan'lar ile değiştirerek.)
2 Güçlü bir hava soğutma alıp kasanın her tarafına fan döşemek.)
Eh birinci seçenek çok daha pahalıya geldiği için ikinci seçeneğe yöneldim.
Yanlış bilmiyorsam anakartı aldıktan sonra MSI’ye başvuruyorsunuz, onlar size yolluyorlar.
Ah keşke şu yazı olmasaymış :( I Love You 3000 görünce aklıma hemen Robert Downey Jr. ve Iron man geliyor halen daha üzüntüsü var :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı