i9-9900KF için sıcaklık değerlendirmesi

eeVader

Hectopat
Oyunlarda ara sıra fanların hızlanıp yavaşlayınca çıkan ses rahatsız ediyordu. O yüzden internetten baktığımda sıcaklıktandır, kontrol edin diye forumlarda gördüm. Isılarına baktığımda işlemci 90-96 derece arasında gidip geliyordu. Bana bu sayılar çok yüksek geldiği için sormak istedim normal mi diye. İşlemcim i9-9900KF, sıvı soğutmalı.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal değil, fanları temizleyim macun yenileyin. Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz belki o yetersizdir.

Sıvı soğutmanın montajında sıkıntı var büyük ihtimalle sıcaklık çok çok fazla

Adım adım bir kaç sorum olacak bunları tek tek cevaplayabilirseniz daha iyi bir şekilde yardımcı olabiliriz.

1- Termal macunu ne zaman yenilediniz?
2- Termal macun markası nedir?
3- Sıvı soğtuma panelinin tam oturduğuna emin misiniz?
4- Eğer kasanız kirli ise kasa temizliğinizi aksatmayın.

Oda sıcaklığınızı, sıvı soğutma modelinizi, kullandığınız termal macun modelinizi ve değişim tarihinizi paylaşmanız gerekir.

Oda sıcaklığı 18-23 derece arası, sıvı soğutma'nın modelini bulamadım ama radyatörlü, fanlar yukarı gelecek şekilde 3 fanlı ve işlemci'nin üstündeki şey altıgen şeklinde, iCUE ile değiştiriliyordu ama hiç ellemedim. Termal macun markası ise Thermaltake TG-50 elmas partiküllü. Son olarak da macunu değiştireli en son 6-7 ay oldu. Yarın da temizlik yapacağım

Son zamanlarda mı fark ettiniz, yoksa uzun süredir bu ısı düzeylerinde mi çalışıyordu? Fanlar havayı dışarı atacak şekilde mi kurdunuz? İşlemci ile temas eden başlığı doğru şekilde kurduğunuzdan emin misiniz?

Son zamanlarda fark ettim,o sebeple ne kadar süredir bu ısı düzeyinde çalıştığını bilmiyorum maalesef.Fanlar dışarı atacak şekilde,işlemci başlığından emin değilim.Ben değil de bir bilgisayarcıya yaptırmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…