i9 9900KF sistemde RGB'ler gidip geliyor

miabyte

Hectopat
RAM
G.Skill 64GB(2x32) Trident Z5 RGB 6000mhz CL30 DDR5 Ram
SSD veya HDD modeli
Samsung 1 TB 980 Pro MZ-V8P1t0bw M.2
Ekran kartı
ASUS GeForce RTX 2070 Super 8 GB
Anakart
ROG STRIX Z690-E Gaming Wifi
İşlemci
Intel Core i7 13700K
Merhaba, geçen ay yeni aldığım parçalarla sistemi tekrar toparladım. Önceki bilgisayarımda hem İşlemci de fabrika kaynaklı bir sıkıntı hem de Ramlerimde sıkıntı varmış, ona rağmen bilgisayar 9-10 saniyede açılıyordu. Eski sistem şöyleydi:
  • CPU: Intel Core i9 9900KF
  • Mobo: ROG STRIX Z390-H Gaming
  • Memory: 2x16 HyperX Fury
  • Graphics Card: ASUS GeForce RTX 2070 Super 8 GB
Yeni Sistem Şöyle ;
  • CPU: Intel Core i7 13700K
  • Mobo: ROG STRIX Z690-E Gaming Wifi
  • Memory: 2x32 Gskill (DDR5)
  • Graphics Card: ASUS GeForce RTX 2070 Super 8 GB
Ve parçalar 1 aylık , gıcır gıcır olmasına rağmen sistem yaklaşık 35-40 saniyede açılıyor. Bu anakartın üstünde qcode için ufak bi led panel var, açılırken orayı izliyorum, hata kodları değişip duruyor öyle açıyor. Yani sanki hata bulmaya çalışıyormuş da bulamıyormuş mecburen açılıyormuş lütfedip gibi. Ve bilgisayar açıldığı andan itibaren hep sabit 80 qcode u var. Bu kod manuelde ve sitede yok fakat internetteki manuellere göre Ai Suite ile kaynaklı. Fakat ben önceki pc'mde Ai Suite ile alakalı çok sıkıntı yaşadığım için onu bilerek hiç kurmadım bu sisteme. Armoury Crate kurulu sadece. Bios güncel, tüm driverlar güncel, Windows güncel. Diskleri 2 programla da taramıştım sapasağlamlar,, zaten bilgisayarı da kurarken tüm diskleri sıfırladım. Sadece C kuracağım diski değil, 4 diskimi birden sıfırladım. Diskler de şu şekilde ;
  • C: Samsung 1 TB 980 Pro MZ-V8P1t0bw M.2
  • D: Kingston 240GB HyperX Savage SSD SHSS37A/240G
  • e: Seagate 3.5" 1 TB Barracuda ST1000DM010 SATA 3.0
  • F: Samsung 1 TB 970 EVO Plus MZ-V7S1t0bw M.2
Başlangıç programlarında keyfii bulunan tek şey Discord ve Spotify. Başka hiç ekstra birşey yok. Buna rağmen bilgisayar 40 saniyede açılıyor, hep 80 kodu duruyor üstünde. Ve rgb gidip geliyor. Bu da bi ayrı garip. Çok hızlı olduğu için ne olduğunu tam anlayamamıştım çünkü rasgele bir zamanda kasada ışık gidiyor ben dönüp bakana kadar düzeliyor. Ben de fanlar duruyor zannettim bir süre. Yani anlık fanlar çalışmayı durduruyor zannettim. Bugün bir süre izledim kasayı ve meğersem fanlar değilmiş, RGB sadece , ama herşeyin RGB si, yani sadece RGB pinine bağlı fanlar değil. Mesela Ramin üstündeki ışıklar, ekran kartının içindeki ışık vs. Anlık kayboluyor böyle 1 saniye kadar falan, fakat 15-20 dk da bir yapıyor bunu. Ve hunharca kullanırken değil sadece, yani illa oyun oynarken yada çok program açıkken değil, öyle random. Asus desteği ile görüştüm bugün, biraz başından savdılar, zaten denediğim şeyleri tekrar tekrar yazıp olmazsa tekrar ulaşın falan dediler. Bilgisayarın hızı çok garip geliyor gerçekten, işlemcisi ve rami daha düşük ve bozuk olan bilgisayarım o kadar hızlı açılırken bunun 40 saniye sürmesi çok garip geliyor.. Bunu nasıl düzeltebilirim ?😓

Note : Herhangi bir OC yapmadım, bios standartta kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı