i9 İşlemciler Hakkında Görüşleriniz

NoName472

Hectopat
Yer
Türkiye
Az önce bir göz attım modellerine. İnsanlara her ne kadar cazip gelse de veya performans yönünden tatmin etse bile, adamların resmen unuttuğu bir şey var. Özellikle dizüstü bilgisayarlar için üretilen sürümlerde müthiş bir ısınma sorunu var. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ben asla i9 alınmaması gerektiği taraftarıyım. Bence Ryzen 7 3.nesil beklenmeli veya Threadripper alınmalı. Yıl olmuş 2019 AMD 7nm teknolojisine geçecek İntel hala tek çekirdek ile övünüp fiyatları hayal seviyesinde tutuyor. Bu nesil ile tek çekirdek performansında da bence tahtını AMD'ye kaptıracak. Isınma konusunda sadece dizüstü için değil ki. Masaüstü de çok ısınıyor.

Son düzenleme:
İlk başta bir bakayım dedim nasıllar falan diye. O ısınma konusu çok moralimi bozdu.

İlk başta bir bakayım dedim nasıllar falan diye. O ısınma konusu çok moralimi bozdu.
İntel yıllardır Core serisinde çekirdek ile ısı dağıtıcı arasına sadece termal macun sürüyor. Bu da delid yapanların sayısını arttırdı ve işlemci tam olarak bir saatli bombaya dönüştürdü. 14nm işi de ayrı bir bela hem daha fazla ısıyor hem de daha fazla güç tüketiyor. Cidden şaka gibi geliyor şu işlemci pazarındaki durum. Şaka olduğuna inanmak istiyorum ama maalesef gerçek. 2020 yılında piyasaya harici ekran kartı çıkaracak diyorlar ama onda ne olur bilemem. İntel daha yıllarca akıllanmayacak gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…