i9 vs R9 işlemci

Neden 10900K’yı 3900X’le kıyaslıyorsun? Yaptığının gram mantığı yok, her şeyden önce 3900X 2C/4T önde. Ayrıca aynı fiyata çok da farklı değiller mesela. Daha da kötüsü oyun farkı olarak 10900K’nın önde olduğunu hemde farkla önde olduğunu söylememe gerek var mıdır?

Sevgili @RevDeisDou şu an yaptığın şey fanboyluk olacak mesela, umarım bunu fark edebilirsin.

Lakin burada teknik bir arıza var, 10700K 5900X rakibi değil, her konuda altında. Oyunda 5600X ile eş değer sayılır, hatta biraz altında bile denebilir bazen. 5900X 10900K emsali ancak bazı yönleri çok daha iyi bir işlemci.
Yukarıdaki arkadaş i9 11900K ile 5900x' i karşılaştırınca hiçbir sorun yok ama tamam.

Yukarıdaki arkadaş i9 11900K ile 5900x' i karşılaştırınca hiçbir sorun yok ama tamam.
Daha çıkmamış bir işlemci çıktığında 5900X'e fark atarsa ne demeyi planlıyorsun pekala. Ayrıca Intelin neden yapmış olduğunu anlamasam da hala 14NM'de kaldığını da hatırlamakta fayda var. Bu bir avantaj ama aynı zamanda çok büyük bir engel.

Daha çıkmamış bir işlemci çıktığında 5900X'e fark atarsa ne demeyi planlıyorsun pekala. Ayrıca Intelin neden yapmış olduğunu anlamasam da hala 14NM'de kaldığını da hatırlamakta fayda var. Bu bir avantaj ama aynı zamanda çok büyük bir engel.
Aynen 4c/8t fark var ben inanıyorum fark atacağına.

Her şeyden sonra yine de ben kendim AMD Ryzen severim. Eşit fiyatlı olurlarsa (ki bu saçma olur) 5900X almak daha mantıklı eğer bolca render ve multi thread gerektirecek işler yapılırsa. Ama dediğim gibi kendi istediğim şeyse bunun aksine Intel'in çok güçlü işlemciler çıkarması yönünde.

Aynen 4c/8t fark var ben inanıyorum fark atacağına.
Ryzen 3 3100 ile ryzen 5 5600x'i tekli çekirdekte geç hocam boşver bu mevzuları.
Bu konuda fazla bir bilgi birikimim yok lakin overclock yaptığım için fazlaca forumlarda, yabancı kaynaklardan bakıp birşeyler edinmeye çalıştım. Temelde bunun sebebi nanometre geçişinin oldukça karmaşık ve zor olması. En büyük sorun degratadion yani bozunması forumlarda genelde bu yönden intelin 7 nanometreye geçmediği yazmışlar haklı olduklarını düşünüyorum. Ryzen 3000 serisi ile amd 7 nanometreye geçtiklerini açıkladığında intel bu konuda denemeler yaptı lakin kötü sonuçlar aldıkları için 14 nanometre de kalmayı tercih ettiler. Ryzen 3000 serisi ile forumlarda ryzen 3 ve ryzen 5 serilerinde voltaj ısı sorunlarından dolayı pek çok kullanıcı şikayet ediyor aynı zamanda overclock deneyen kullanıcılar belli bir süre sonra optimizasyon sorunlarının baş gösterdiğini, eski performanslarına sahip olmadığını ve bunu yanı sıra voltaj ghz dengesinin azaldığını söylediler buda stok saat hızlarında bir ryzen 3 3600x işlemcinin stok saat hızlarında 1.4 volt ile çalışırken kullanıcılar bu kadar yüksek voltaj değerlerinin getirdiği ısıdan şikayet ettikleri için undervolt yapsalar da. İşlemcinin silikon kalitesi yüksek olsa dahi yinede etkileyici bir undervolt işlemi yapamıyorlardı keza overclock söz konusu olduğunda yüksek voltaj değerleri ile 4.4 yada 4.6 ghz hızlara çıkabiliyorlar ama zaman içinde stabilite gittiği için eski saat hızlarına dönmek zorunda kalıyorlardı yada daha yüksek voltaj değerleri girmeye zorluyordu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı