Selamlar,
Benim eski sistemim seninkine benzerdi: i945G çipset, Pentium 4 524 3.06ghz. işlemci ve 2GB ddr2-667 ram idi. Bu sistem, şu an alabileceğin hemen her ekran kartına müthiş darboğaz oluşturur. Mutlaka alacağım diyorsan kesinlikle sıfır bir karta para verme, gayet ucuz 2. el ürünlere yönel. Öneri istersen; ilk çıktığında bile giriş seviyesi fiyatı olan ama performansı gayet orta seviye olan Radeon HD4670 önerebilirim. Ben bu kartı aldıktan sonra, Skyrim ve Brütal Legend'ı oynayabilir hale gelmiştim (tabi düşük ayarlar ve 1024x768 çözünürlükte). GTA 4'ü de oynayabileceğini sanıyorum. Yalnız sistemin bu karta bile darboğaz yapacak ve kartın performansının ancak %40-50'sini kullanabileceğini unutma. Aynı kartı şimdiki işlemcim i5-4590 ile denedim ve aynı oyunları 1920x1080 çözünürlük ve de orta/yüksek ayarlarda oynayabiliyorum, eski sistemimdeki darboğaz o derece yüksekmiş.
İşlemciyi, anakartının desteklediği en üst model ile değiştirirsen fark eder elbette ama o işlemciyi uygun fiyata bulamayacağın için pratikte uygulanamaz. Ramlere de hiç dokunma, şu anki hali o sistem için maksimum zaten...