i945GZ Çiptsetli anakarta en iyi ekran kartı?

Michael Scofield

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 1-2 ay sonra bir bilgisayar toplayacağım, önümüzdeki 1 ay şuan ki bilgisayarımla idare etmem gerekiyor. 1 ayı film vs izleyerek geçireceğim ve oyun oynayacağım. Şuan anakarta bir ekran kartı takılı değil.

Anakart çipseti i945GZ. Oldukça eski bir anakart, bu anakart için en iyi ekran kartı nedir? Şimdiden yardımcı olabileceklere teşekkürler. @Recep Baltaş @Ali Güngör @Burak Alkan @MF

Anakart Adı : Biostar 945GZ Micro 775 SE

CPU Soketi : 1 LGA 775

Uygun bir işlemci önerebilirseniz de iyi olur. Gta 4'ü oynayabilecek seviyeye gelmesini istiyorum.

DDR2 ramler var 3 gb. Galiba anakartta 2 ram girişi var, onu 4gb yapsak veya 4 gblık 2 tane dd2 bulabilirsek onu koysak bir etkisi olur mu?

Çok fazla bütçe kullanmak istemiyorum, idarelik bir sistem olacak, tecrübeli arkadaşlarınızı etiketlerseniz yardımcı olsunlar. Çok teşekkürler herkese şimdiden.

Denetim için bekliyor diyor, konum açıldı mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bilgisayarım cidden çok eski bir bilgisayar. 2008 yılında toplamıştım yanlış hatırlamıyorsam. O zamandan beri güncelleme yapmadım, bir ekran kartı takılıydı yandı gitti şimdi ekran kartsız kaldı bilgisayar. Zaten ekran kartı varken bile pes 2010'u açamıyordu. Bir kaç aya yeni bir bilgisayar toplayacağım, beni bir kaç ay idare edecek şekilde bu bilgisayarı güncellemem gerekiyor. Hem Hd film izlerken sıkıntı çıkartmasın hem de Gta4'ü oynatabilsin. Anakart eski olduğu için tek bildiğim uyumlu ekran kartı 9800GT . Ondan da emin değilim. Sizin yardımlarınızla düşük bütçeyle bu sistemi güncellemek istiyorum. Şimdiden çok teşekkürler. Sizde yardımcı olabileceğini düşündüğünüz kişileri etiketlerseniz sevinirim.
@Recep Baltaş @Ali Güngör @Burak Alkan @MF

Özellikler ;

Dediğim gibi arkadaşlar, 2 ay beni film izlerken ve GTA4,Fifa 13-14 oynatacak bir şeye dönüştürebilir miyiz? Hayal mayal hatırlıyorum sanki 9800GT taktığım zaman GTA4 oynatmıştı. Yardımlarınızı bekliyorum. Tekrar tekrar en ufak tavsiye veren herkese teşekkür ediyorum şimdiden. Dediğim gibi yeni sistem zaten alınacak, 2 ay idare etmeli beni. Herkese iyi günler.

Peki şimdi bana yardımcı olunmayacak mı? 15000TL'lik hayal sistemlere bile yardımcı olunuyorken? @MF

Ram 2x4Gb takmaktan bahsetmişsin ama o 2Gb destekliyor 4Gb desteği yok 2x4Gb takınca 3Gb filan görürsün E2140 her türlü her Ekran Kartına dar boğaz yapar artık emekli olması gerek...

Asrock 775i945GZ var bende ben almayı düşünmüyorum.

Selamlar,

Benim eski sistemim seninkine benzerdi: i945G çipset, Pentium 4 524 3.06ghz. işlemci ve 2GB ddr2-667 ram idi. Bu sistem, şu an alabileceğin hemen her ekran kartına müthiş darboğaz oluşturur. Mutlaka alacağım diyorsan kesinlikle sıfır bir karta para verme, gayet ucuz 2. el ürünlere yönel. Öneri istersen; ilk çıktığında bile giriş seviyesi fiyatı olan ama performansı gayet orta seviye olan Radeon HD4670 önerebilirim. Ben bu kartı aldıktan sonra, Skyrim ve Brütal Legend'ı oynayabilir hale gelmiştim (tabi düşük ayarlar ve 1024x768 çözünürlükte). GTA 4'ü de oynayabileceğini sanıyorum. Yalnız sistemin bu karta bile darboğaz yapacak ve kartın performansının ancak %40-50'sini kullanabileceğini unutma. Aynı kartı şimdiki işlemcim i5-4590 ile denedim ve aynı oyunları 1920x1080 çözünürlük ve de orta/yüksek ayarlarda oynayabiliyorum, eski sistemimdeki darboğaz o derece yüksekmiş.

İşlemciyi, anakartının desteklediği en üst model ile değiştirirsen fark eder elbette ama o işlemciyi uygun fiyata bulamayacağın için pratikte uygulanamaz. Ramlere de hiç dokunma, şu anki hali o sistem için maksimum zaten...

Zaten 2. el bir ürün alıcam. İşlemciyi neyle değiştirebilirim peki? Ayrıca 9800GT bu anakarta uygun mudur?

Anakartının desteklediği işlemcileri Biostar'ın web sitesinden (Biostar Europe) görebilirsin. Ben baktım, Core2 Extreme X6800 yada en azından Core2 Duo E6600 olabilir ama bu işlemcileri bulman yada ucuza bulman çok zor. Üstelik çok çok büyük fark yaratmaz.

Anakartına PCI-E arabirimli her ekran kartını takabilirsin, son nesiller haricinde problem yaratmadan çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…