İade alınmayan ürün için THH'ye mi başvurulmalı?

NicksizDEDE

Centipat
Daha fazla  
Logitech Z407 Bluetooth hoparlör 2.1 ürününü satın almıştım N11 pandoraticaret mağazasından yalnız ürünü iade almıyorlar. Elektronik ürünlerde kutusu açılmış ve kullanılmış ürün iadesi almıyoruz diyorlar. Sadece test ettim ürünü çalışıyor mu diye baktım. Halbuki ürün ayıplı Micro-USB girişi bağlantısı ile çalışmıyor maalesef ki. Defalarca dedim ama N11 alacağı komisyon peşinde satıcı ürünüm 2. el oluyor açılınca derdinde ve iade almıyorlar bende sinirlendim ve garantiye gönderirim dedim. Ürünün ayıplı olduğuna dair para iadesi için Logitech servisinden servis raporu istiyorlar.

Tüketici hakem heyetine başvursam iade alırlar mı?

Logitech Z407 Bluetooth hoparlör 2.1 ürününü satın almıştım N11 pandoraticaret mağazasından yalnız ürünü iade almıyorlar. Elektronik ürünlerde kutusu açılmış ve kullanılmış ürün iadesi almıyoruz diyorlar. Sadece test ettim ürünü çalışıyor mu diye baktım. Halbuki ürün ayıplı Micro-USB girişi bağlantısı ile çalışmıyor maalesef ki. Defalarca dedim ama N11 alacağı komisyon peşinde satıcı ürünüm 2. el oluyor açılınca derdinde ve iade almıyorlar bende sinirlendim ve garantiye gönderirim dedim. Ürünün ayıplı olduğuna dair para iadesi için Logitech servisinden servis raporu istiyorlar.

Hayır önce dedikleri gibi ürünün ayıplı olduğunun kanıtlanması gerek Logitech'i servisi Türkiye'de penta teknoloji idi sanırım dedikleri gibi önce servisten iade/değişim raporu almalısınız onlar vermez ise THH'ye başvurun fakat üründe sıkıntı yoksa ve kutusu açılan bir ürünü iade almıyoruz gibi bir politika izliyorlar ise iade etmeniz de neredeyse imkansız üründe sıkıntı varsa THH'den onay gelir büyük ihtimalle zaten sonrasında iade veya değişim hakkı doğar size.

@Mantar09 Bir ara Mağazadan alışverişlerde de 15 günde iade hakkın vardı; ama Vatan Bilgisayar'dan aldığım telefonu 14. günde SIM kart takılmadığı halde iade almadılar.

@Mantar09 bir ara mağazadan alışverişlerde de 15 günde iade hakkın vardı; ama Vatan Bilgisayar'dan aldığım telefonu 14. günde SIM kart takılmadığı halde iade almadılar.

Mağazadan aldıysan onlarda zaten ölüm iade işlemleri iade almamak için her şeyi yapıyorlar özellikle vatan ve MediaMarkt çok sıkıntılı.

Durumunuz cayma hakkı kapsamına giriyor. 14 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade hakkınız var. Kendilerine cayma hakkına dair kanunu birebir atıp ürünü kullanmadığınız özellikle belirterek test amaçlı denediğiniz ancak memnun kalmadığınızdan dolayı cayma hakkı kapsamında iade etmek istediğinizi yazılı bir şekilde iletin.

Ayrıca iletinizin sonuna cayma hakkına engel olunması durumunda Ticaret Bakanlığının yayınladığı Cayma Hakkı şartları kapsamında açılmış ürün ifadesi yer almamasıyla birlikte koşulsuz şartsız ifadesi geçtiğinden dolayı süreci THH'ye taşıyarak kanun zoruyla bu iadeyi gerçekleştireceğinizi ve de bağlı oldukları Ticaret İl Müdürlüğüne bu kanunun uygulanmasına engel olmalarından dolayı denetim ve idari para cezası talebinde bulunacağınızı yazın.

Bu mesaja gelecek cevaba göre mesajı da ekleyerek eliniz daha güçlü bir şekilde THH sürecinizi başlatabilirsiniz. Bir ihtimal gözlerini (haklı bir şekilde) korkutup THH ile uğraşmadan daha hızlı da çözümleyebilirsiniz.

THH'ye taşırsanız da hem cayma hakkı hem de ürünün ayıplı olması sebebiyle ilk 6 ayda bu ayıbın varlığının ürünün satışı sırasında var olacağı gerekçesini ekleyerek 100% kazanacağınız bir dosya olur. Bununla birlikte her iki kanun ihlali ile birlikte Ticaret İl Müdürlüğüne THH belgeleri ile şikayette bulunursanız ürünün 2 katı da güzel bir ceza yerler.

Son düzenleme:
Uyanıklık yapmışlar çizik mizik yok yalan yazmışlar:

Dosya Ekleri

• IMG_0997.jpeg
    IMG_0997.jpeg
    106,3 KB · Görüntüleme: 23
Uyanıklık yapmışlar çizik mizik yok yalan yazmışlar:
Çiziklere dair ispat isteyin. Bu isteği yazılı iletirseniz ispat sunmak zorundalar. Ayrıca bu hasarın sizden dolayı olmadığını geçmiş destek kayıtlarınızla savunarak THH'ye sunarsanız haklı çıkarılırsınız.

Hatta dosya içerisine doğruluğu olmayan iddia ile mağdur edilmenizden dolayı dosya sürecinde gecikmede yaşayacağınız maddi zararı karşılamak adına fatura tarihinden karar süresine kadar geçen sürede 2025 yılında belirlenen %44,25 yıllık ticari avans faizi ile iadesinin gerçekleştirilmesini isteyebilirsiniz.

Merhaba hocam durum ne oldu? Benim başıma da geldi THH başvuracağım gibi.

Şu problemim bitsin N11 hesabımı direkt kapatacağım.

Son düzenleme:
@Paul Walkers Elimdeki Micro USB kablolar şarj kablosu imiş yeni kablo alınca çalıştı duruyor hoparlör kullanıyorum iade için uğraşmadım.

Yalnız TECRÜBE OLDU N11 bir de PttAVM' ise açılmış ürünleri gönderiyor genelde ucuz oluyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı