iAtkos ml3u'dan mavericks'e update etme

boranium

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Bir kaç gündür hackintosh ile ilgileniyorum.
Düne kadar mavericks kurmaya çalıştım hepsi sorunsuz kuruldu ama bir türlü bootloader'ı efi'ye yazamadım, kextler olmadı, kafayı yedim. En son iAtkos ml3u'yu indirdim kurdum. Şu an da ondan yazıyorum. Sorunum şu;
App store'dan mavericks güncellemesi indi.
Myhack ve unibeast denedim "this version of os x is not supported" gibi bir şey dedi en sonunda da anakartımın modeli (asus p8z77-v lx) yazıyordu.
Açılışta bootloader'dan "install os x from macos (mac kurulu harddisk macos)" seçiyorum belki app store'dan inen olur diye onda da olmuyor ki olmasını beklemiyordum.

Şimdi herşeyim mountain lion'da çalışıyor ama mavericks'e update yapmanın bir yolunu bulamadım. Unibeast ve my hack aynı sonucu veriyor. Acaba sorun iAtkosta mı?
Not: İatkos'un bootloader'ı da bir farklı bootloader'dan kaynaklı olabilir mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim linkler için. Tam olarak ondan yararlanmadım ama makaleden öğrendiğim birkaç şey sayesinde başarılı bir şekilde kurulumu gerçekleştirdim.
Öncelikle myHack'i denedim fakat makalede de dediği üzere ekran kartını çıkartmak gerekiyor. Denedim ama beceremedim; üstüne eski bilgisayarınkini çıkarmayı denedim çok zorlamışım galiba çıt sesi geldiğinde korkup yerine geri "tıktım".

Makalenin bir yerinde boot etmek için şunun gibi bir şey geçiyordu: "Açılışta f8'e basın ve USB'nizi seçin."
Ben bios'un (EZ mode gibi bişey galiba işte del tuşuna basınca girilen yer) boot yerinden yapmaya çalışıyordum fakat beni iAtkos'un kendi bootloader'ına yönlendiriyordu. F8 tuşuna basıp usb'mi seçtim.
Burada bir önemli nokta daha var: "USB'nizi seçtikten sonra birşeylere basın. Komut ekranı gelecek karşınıza. Neye bastığınız önemli değil sonra silersiniz."
Bunu yapmamla bilikte Unibeast'in içindeki bootloaderin karşısında buldum kendimi. Ardından kurulum yapacağım USB'yi seçtim ve kurulumu sıfırdan yapmayıp update niteliğinde yapacağım için kurulu diskimi sıfırlamadan seçtim ve açıkçası normalden iki üç kat uzun sürdü. (yaklaşık 40 dakika) Ve öğrendiğim bir şey daha vardı ki sabırlı olmak. En sonuna geldi bar, bilgisayarınız otomatik olarak yeniden başlatılacak gibi şeyler yazıyordu. Bir dakikadan daha az kaldığı yazılıydı. Fakat beş dakika kadar bekletti. En son yeniden başlat butonu çıktı, yine f8 vasıtasıyla USB'mi seçtim. Ve kurulu harddiskimi seçtim. Birkaç şey ayarladıktan sonra amacıma ulaşmıştım, her şey sorunsuz çalışıyordu. Tüm kextler çalışıyor, birazdan da bootloaderi yüklü mü diye bakacağım. Yapamazsam Unibeast rehberindeki gibi yazarım. Benim gibi iAtkostan update yapmak isteyenler için rehber olsun diye yazdım. İsteyen olursa daha ayrıntılı ve resimlisini de yapabilirim.

Tekrar yardım için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…