IBAN verdiğim için dolandırılır mıyım?

Mesutcan24

Hectopat
Daha fazla  
Birisine IBAN'ımı ve isim soyismimi verdim, dolandırılır mıyım? Veya benim hakkımda bir şey yapabilir mi?

Bizim insanımızın bir kısmında bilinçsiz paranoya olma durumu var ve o kadar sinir bozucu ki bu. Ortada hiçbir sebep yokken ve hakkında hiçbir şey bilmedikleri bir şey hakkında paanoya oluyorlar.

Şöye dolandırırlar;

Bir yeri hacklerler yada kredi kartı dolandırıcılığı yaparlar. Son ödeme yöntemi olarak senin IBAN ve ismini verirler. Paralar sana gelir. Sonra da senin aralar; "Kusura bakmayın yanlışlıkla size para gönderdim, ptt ya da elden alabilir miyim?" Siz de iyi niyetli davranırsınız parayı verirsiniz. Sonra da hayatınızın geri kalanı mahkemelerde geçer.

Senin IBAN nı nı gayri resmi sitelerde paylaşırlar. Kara para aklayan birileri ya da bir örgüt senin hesabına para transferi yapar. Uğraşırsın durursun.

Bu dediklerimin olma ihtimali düşüktür ama siz siz olun kişisel hiçbir bilginizi tanımadığınız insanlarla paylaşmayın.

Şöye dolandırırlar;

Bir yeri hacklerler ya da kredi kartı dolandırıcılığı yaparlar. Son ödeme yöntemi olarak senin IBAN ve ismini verirler. Paralar sana gelir. Sonra da senin aralar; "kusura bakmayın yanlışlıkla size para gönderdim, PTT'ya da elden alabilir miyim?" siz de iyi niyetli davranırsınız parayı verirsiniz. Sonra da hayatınızın geri kalanı mahkemelerde geçer.

Senin IBAN nı nı gayri resmi sitelerde paylaşırlar. Kara para aklayan birileri ya da bir örgüt senin hesabına para transferi yapar. Uğraşırsın durursun.

Bu dediklerimin olma ihtimali düşüktür ama siz siz olun kişisel hiçbir bilginizi tanımadığınız insanlarla paylaşmayın.

Arkadaş enayi değilse onlara parayı götürmek yerine bankasını arayıp parama bilmediğim yerden para geldi ilgilenir misiniz diyebilir ve konu kapanır. Böyle paranoyak olarak hayat yaşanmaz kafayı yersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı