IBAN'a yatan para geri alınabilir mi?

Fthh34

Yoctopat
2. el satış sitelerinde elden bazı ürünler satmak istiyorum. Parayı IBAN'a istediğimde durum tam olarak nasıl olacak onu sormak istiyorum.
Alıcıyla buluştuğumda adam hemen ayak üstü paramı yatırınca para hemen hesaba ulaşır mı? Ulaştı diyelim adam kısa süre sonra bu gönderdiği parayı iptal edebilir mi?

Bazı konulara baktım. Tek bildiğim hesaba paranın yattığını görmeden ürünü vermemek, karşı taraf dekontu bile gösterse galiba hesabı kontrol etmeliymişim, yanlış anlamadıysam böyle olmalıymış. Peki bir de adam havale falan gönderip para 1-2 saat içinde hesabına ulaşır derse ne olacak? 1-2 saat orada bekleyecek miyiz adamla?

Son sorum burasını özellikle merak ediyorum para hesabıma geçti ve adama ürünü verdim ve ayrıldık diyelim. Adam bankasına iade talimatı verirse, veya bu kişiye parayı gönderdim ama geri istiyorum diye dava açarsa ve aldığı ürünü de inkar ederse bu durumda ne yapacağım?

Fotoğraf veya videolu kanıt olursa inkâr edemez.

Uğraşmaya gerek yok para yattığı an başka hesaba göndersin yeter.

Fotoğraf veya videolu kanıt olursa inkâr edemez.

Ve gönderdiği parayı geri alamaz.

Eğer hafta sonuysa para hesaba gitmiş gibi gorunuyor kendi hesabına bakınca da gelmiş gibi gorunuyor ama bunu bankayı arayarak itiraz ettirebiliyorlar.

1-2 saat beklemeden FAST ile direkt gönderebilir, diyelim ki normal havale yaptı o zaman onu iptal edip FAST ile göndermesini söyle. Ayrıca sarı sitede ilan vereceksen mesaj atan kişinin profiline, üyelik tarihine, koyduğu ilanlara falan bak. Eğer 3-5 senelik üyeyse ve pek çok al sat yapmışsa dolandırıcı falan değildir.

Peki biliyorum zor bir ihtimal ama şöyle bir şey mümkün değil mi?

Adamdan parayı aldım hatta çektim diyelim. Adam dava açıp parayı yanlışlıkla yolladım geri istiyorum dese, ürün falan da almadım yalan söylüyor derse bu durumda ne oluyor? Böyle bir şey hiç yaşanmış mıdır?

2. el ürün alıp satarken hesabınıza para geçmeden ürünü vermeyin. Banka hesabı olur ve fast tanımlı olursa 7/24 hesaba para geçer takılma olmaz zaten. Gelen kişi bunu bilir bu işin yolu budur, dekontla gitmeye çalışıyorsa vardır bir sebebi zaten.
Gelelim hesaba gelen paranın geri alınıp alınamayacağı mevzusuna.
2020 yılında şirketin 30 bin TL sini şirket hesabına yatıracağım yere bir teyzenin hesabına yatırdım. Atm başında hemen bankayı aradım ve durumu izah ettim. Banka çalışanları Paranın gittiği hesap sahibi ile görüşeceğiz doğrularsa geri gelecek dedi. Teyze Hayır benim param derse ne olacak dedim. Durumu mahkemeye taşımanız lazım dedi. Teyze benle alakası yok dediği için belirttiğim hesaba geçti ödeme.
İşlem 3 gün sürdü.

Yani demek istediğim şu, para hesabınıza gelirse sizin onayınız olmadan kimse geri alamaz.

Parayı geri alabilmesi için bankanın müşteri hizmetleriyle iletişime geçmesi hatta süreç başlatması gerek, bir anda olmaz. Bunun içinde transfer yapılırken gönderilen paranın açıklama kısmına alıcı ismini, sebebini, bir kanıt sunması gerek anlayacağınız. Açıklama kısmına yapacağınız işlemi yazmasını ve attıktan sonra dekont isteyin o parayı hesabına geri çekemez, yani hiçbir şey olmaz.

Hiç uğraşmayım diyorsanız da para gelir gelmez çekin veya başka banka hesabınıza aktarın.

Birde ben ekleme yapayım .
Kolay adres tanımlamaya fast için basit kısa email yada direk telefon no ile hesabı kayıt et.
Karşı taraf IBAN vermeden
Direk senin cep no yada e-mail yazar hesap bilgin çıkar para Fast ile 10 saniyede gelir
10 dakika yada 1 saat demiyorum bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…