Ibanez grga120-bkn Behringer umc22 elektrogitar seti iyi mi?

TheMajorA

Decapat
Daha fazla  
Evet merhaba arkadaşlar, ilk defa çalacağım elektrogitar. 1 haftadır falan az az araştırıyorum ve şöyle bir şey dizdim sizce nasıl?
elektro gitar
Behringer umc22 ses kartı (2000TL'ydi ve stokları dün tükendi internette de 2000TL'ye böyle bir şey yok eğer fiyatı artarsa liste direkt patlıyor)
Bir de askılık ve stüdyo kulaklığıyla pena.
Penayla askılığı seçerim orada sıkıntı yok ama stüdyo kulaklığında da bildiğim bir model yok. 1000TL civarına bir model atarsanız güzel olur.
Bu arada başlangıçta sadece öğrenip daha sonra Black metal kısmıma döneceğim.

Gitar okuduğum kadarıyla normal Ibanez kalitesinde. Giriş için güzel bir gitar. Alternatif olarakda sabit köprülü bu iki gitara da bakabilirsiniz. grg121dx veya grgr221. GRGR221'in rengi acayip hoşuma gidiyor. GRG121dx'de şuanki gitarım olduğundan önerdim. Güzel bir gitardır. Fakat önerdiğinizde güzel gitar, alınır. Ses kartınıda kendim anlık olarak kullanmaktayım. En son 6k gibi fahiş bir fiyata satılıyordu, şuanda da 8k olmuş zaten :D 2k gibi fiyatlara düşerse alınır. Pena olarak jazz III güzel pena. Askılık hakkında da bilgim yok kullanmadığımdan. Kulaklık olarak IEM kulaklıklar rahat ve güzel oluyorlar. Şu anda da para biriktiriyorum zaten bir tane almak için. Model de fazla olduğundan bir öneri yapamıyacağım bilmediğimden.
Kısaca seçtikleriniz iyi, alınır. Şimdiden hayırlı olsun :)

Gitar okuduğum kadarıyla normal Ibanez kalitesinde. Giriş için güzel bir gitar. Alternatif olarak da sabit köprülü bu iki gitara da bakabilirsiniz. grg121dx veya grgr221. Grgr221'in rengi acayip hoşuma gidiyor. Grg121DX'de şu anki gitarım olduğundan önerdim. Güzel bir gitardır. Fakat önerdiğinizde güzel gitar, alınır. Ses kartını da kendim anlık olarak kullanmaktayım. En son 6K gibi fahiş bir fiyata satılıyordu, şu anda da 8K olmuş zaten :D 2K gibi fiyatlara düşerse alınır. Pena olarak jazz III güzel pena. Askılık hakkında da bilgim yok kullanmadığımdan. Kulaklık olarak IEM kulaklıklar rahat ve güzel oluyorlar. Şu anda da para biriktiriyorum zaten bir tane almak için. Model de fazla olduğundan bir öneri yapamıyacağım bilmediğimden.
Kısaca seçtikleriniz iyi, alınır. Şimdiden hayırlı olsun :)

Çok teşekkür ederim, o zaman son bir indirim denk gelmiş onu da kaçırmışım🙃önerdiğin gitarların görüntüsü çok hoş pena kulaklık gibi öneriler için teşekkürler dikkate alacağım. Diğer ay ses kartı dışında her şeyi, ondan sonraki ay da ses kartını hallederim o zaman. O 1 aylık süreçte parmaklarımı vs geliştirmek için ses kartı kullanmadan gitarı kullanmamım bana bir faydası olup gitara zararı olmaz değil mi yoksa direkt ses kartını mı bekleyeyim?

Gitar başangıç için çok fark etmiyor. Bütçen hangisine yetiyorsa gözüne hangisi güzel geliyorsa onu al ama başlangıç için ses kartı almanı önermem çünkü daha gitardan doğru düzgün ses çıkartamıyorken istediğin tonları alamayacaksın ben ilk ses kartımı alıp plug-in denediğimde 2.5-3 yıldır gitar çalıyordum her şeyin zamanı ve sırası var önce gitarı öğrenmeye bak bu işlere sonradan girersin önce amfiyle başla eğer kulaklıkla çalmak istersen kulaklık amfilerine bakabilirsin. Amfi olarak Marshall amfilere bakabilirsin bu alanda en iyi markalardan biridir.
Forumda bu konuları benden iyi bilen kişiler de vardır onların da görüşünü alıp karar verirsin.

Gitar başangıç için çok fark etmiyor. Bütçen hangisine yetiyorsa gözüne hangisi güzel geliyorsa onu al ama başlangıç için ses kartı almanı önermem çünkü daha gitardan doğru düzgün ses çıkartamıyorken istediğin tonları alamayacaksın ben ilk ses kartımı alıp plug-in denediğimde 2.5-3 yıldır gitar çalıyordum her şeyin zamanı ve sırası var önce gitarı öğrenmeye bak bu işlere sonradan girersin önce amfiyle başla eğer kulaklıkla çalmak istersen kulaklık amfilerine bakabilirsin. Amfi olarak Marshall amfilere bakabilirsin bu alanda en iyi markalardan biridir.
Forumda bu konuları benden iyi bilen kişiler de vardır onların da görüşünü alıp karar verirsin.
Dediğiniz gitar işi doğru fakat ses kartını kullanma işi bence çok kolay. Ben gitarı almadan önce sadece 2 video izleyerek ses kartını nasıl halledebilceğimi öğrendim. Sonrasında da gitarım gelince tonları falanda hallettim. Tabii ki amfi daha mantıklı direk 0 dan başlayan için ama bence ton işi o kadar da zor değil.

Çok teşekkür ederim, o zaman son bir indirim denk gelmiş onu da kaçırmışım🙃önerdiğin gitarların görüntüsü çok hoş pena kulaklık gibi öneriler için teşekkürler dikkate alacağım. Diğer ay ses kartı dışında her şeyi, ondan sonraki ay da ses kartını hallederim o zaman. O 1 aylık süreçte parmaklarımı vs geliştirmek için ses kartı kullanmadan gitarı kullanmamım bana bir faydası olup gitara zararı olmaz değil mi yoksa direkt ses kartını mı bekleyeyim?
Hiç bir sıkıntı olmaz. Ben sırf kablolarla uğraşmamak için bile gitarı bağlamıyorum. Arada bir keyfim eserse. Bence ama ses kartını aldıktan sonra da egzersizleri ses kartına bağlamadan yapın. Yanlış bastığınız notalar, tam basamadığınız sesleri daha net duyarsınız. Yada illa ben ses kartına bağlamak istiyorum derseniz de drive, distortion falan vermeyin. Olabildiğince clean bi tonda egzersizleri yapın. Diğer hocamın dediği gibi de başlangıçta gitar çok önemli değil(değişik şekilli bir gitar veya hayvan gibi kalın bir sapı yoksa). Bende normalde grgr221'i almak istiyordum fakat bütçe çıkmayınca grg121dx aldım. Ayrıca ben olsam sabit köprülü bir gitar alırdım. Zaten başlangıçta kullanmazsınız tremeloyu. Ayrıca tel değişimi gibi mevzularda da zor olur. Akor kaçırma falanda oluyor bazen.

Son düzenleme:

Hocam iyi güzel de ben zaten efekt vs uğraşmayacağım ki direkt clean bir şekilde öğreneceğim. Yani bu yılı öğrenme olarak belirledim kendime. Yani ses konusunda güzel ses veren ucuz bir şey olsa yeterli bana seneye ses konusunda güzel bir bütçem olacak zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı