Ibanez mi, schecter mi?

Ragnvaldr

Kilopat
Yer
Norway - Tromsø
Daha fazla  
Gitara yeni başlayacağım ve sıkı bir metal dinleyicisiyim. Biraz araştırma yaptım ve kendi bütçeme uygun bu iki gitarı buldum.
İkisi için de kendi gözümde güzel başlangıç gitarları olduğunu düşünüyorum fakat bir türlü hangisini alsam karar veremedim. Uzun yıllar kullanacağım için alacağım gitarın sağlam olması benim için önemi. Ibanez'de maun Schecter'de ise ıhlamur ağacı kullanılmış. Kullanılan ağaçlardan çok anlamam ama maun ve ıhlamur ağaçları metal müzik için iyi diyorlar orasına siz karar verin.

Hocam gitarlar güzel gitarlar. Her ne kadar Schecter pek sevmesem de ikisi de gayet iyi gitarlar. Ama metal çalacaksanız benim gözümde sizin "tremolo" koluna ihtiyacınız var. Şimdi isterseniz biraz tremolo kolundan ve işlevinden bahsedelim. Tremolo kolu genelde "Floyd Rose" köprülü gitarların vazgeçilmezi olan ama 1954 yılında Stratocaster köprülerine de eklenerek köprüyü oynatmanızı/titreştirmenizi sağlayan çelik/titanyum gibi alaşımlardan üretilen diğer bir adıyla "vibrato kolu" dur. Bu tremolo kolunu genelde metalciler çok kullanır ve benim görüşümde de metal müzik tremolosuz olmaz. Genelde tremoloyu sonuna kadar gerip tellere vurduktan sonra yavaş yavaş eski konumuna getirerek kullanırlar. Ve size bu konudaki tavsiyem tremolosu sabit köprüsü olmayan bir gitar almanız olacaktır. Ben sizin için bir Ibanez modeli seçtim. Arkadaşımın da kullandığı bu gitarı size önereceğim. 2 adet "Bridge, Neck" humbucker 1 adet "Mid" Single coil manyetiği var. Ve bu manyetikler sayesinde çoğu tarzı çalmaya uygun bir kişiliği var. Bakmak isterseniz linki şöyle bıraktım:
Umarım bu yazım size faydalı olmuştur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Demek istediğim herşeyi sanki bu video açıklamış seçim senin hocam.

Son düzenleme:
tremolo kolunu genelde metalciler çok kullanır ve benim görüşümde de metal müzik tremolosuz olmaz.
Hayır, böyle bir şey yok. Tremolo kolu ile müzik tarzının ilgisi yoktur.
Sabit köprü uzun sustain ve ton kararlılığı sağlar. Yeni başlayan birine tremolo ve floydrose başlangıçta tavsiye edilmez. Eğer whammy efektleri yapmayı seviyorsanız daha sonra geçebilirsiniz. Ama başlangıçta bir sürü sorun yaratır size.

Hocam zaten sabit köprülü gitar aldığı zaman o gitara tremolo takamayacağı için daha sonrasında gitar geçişi değiştirme falan zor olur diye önerdim. Tremololu gitar aldığı zaman tremolo kolunu çıkarma imkanı var lâkin sabit köprü alırsa tremolo takamaz. En azından tremolosuz alışabilir. Müzik tarzıyla alakasına da şöyle cevap vereyim. Genellikle metal müziklerde gitarlarda whammy efektler kullanılıyor. Sadece metalde kullanmasına gerek yok. Bazı parçaların trafiklerine de tremolo yakışıyor. Bu yüzden söyledim. Ayrıca Floyd Rose köprülü kullanmak zordur. Akort etmesi tel değişimi vb. şeyler zor gelebilir diye Stratocaster köprülerine benzer bir köprüye sahip gitar önerdim.

Genellikle metal müziklerde gitarlarda whammy efektler kullanılıyor.
Böyle bir genelleme yapamazsın. Kişisel tercihtir ve bir müzik türü ile ilgili durum değildir. Tremolo / floydrose profesyonel olan insanların kullandığı, gitar çalanın ilerde illa geçeceği bir sistem de değildir. Slash, Paul GILBERT, Scot IAN, J.Hatfield, Dave Mustaine kullanmaz. Kirk hammet aksesuar olarak bulundurur kullanmışlığı da yoktur esasen. Böyle sürü ile gitarist var. Beğeniyorsan tercih edebilirsin o kadar. Ben kullanmıyorum 26 yıldır.

Bana sorarsanız ikisi de gayet adını duyurmuş iyi markalardır, aynı zamanda metal müzik üzerine çalışmak isteyen birine rahatlıkla önerilebilir. Tremolo kolu konusunda şu şekilde düşünüyorum; olmazsa aramazsınız, olursa zarar vermez. Seçeceğiniz köprüye dikkat edin yeter, kimisi için Floyd Rose karmaşık yapısı sebebiyle sorun olabiliyor. Gitarınızı seçerken zevkinize uyan gitarı tercih etmeye çalışın, görsel olarak sevmediğiniz bir gitar motivasyona zarar verebilir. Onun dışında fırsatınız varsa iki gitarı da elinize alıp denemenizi tavsiye ederim (çalmayı bilmeseniz bile bir denemenizde yarar var).

Şunu da eklemek isterim ki eğer daha önceden gitar deneyiminiz yoksa, yani gitarın sizin için geçici bir heves olup olmadığından emin değilseniz Ibanez GRG170DX gibi ikinci el olarak kolayca satabileceğiniz gitarları tercih edin. Nihayetinde az para vermiyorsunuz, yıllarca bir köşede durmasının bir manası da yok.

Schecter gitarın FR versiyonunu kullanıyorum ve bu fiyat bandında alınabilecek en iyi gitarlardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…