Ibanez TCY10E-PKH klavyesi için hangi yağ kullanılmalı?

cityofscience

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba değerli arkadaşlar,

Konu başlığında belirttiğim Ibanez talman serisi elektro akustik gitar kullanıyorum, bazı ağaçlarda limon yağı kullanılması tavsiye edilmediği için klavye temizliğinde limon yağı kullanılıp kullanmamak konusunda kararsız. Bu yüzden konuyu açma ihtiyacı hissettim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şart değil. Kullanmadığınızda değişen bir şey olmuyor.

Şart değil. Kullanmadığınızda değişen bir şey olmuyor.
Hocam şifreli şifreli konuşuyorsunuz beynim yandı bir acemiye anlatıyor gibi anlatırsanız konuyu okuyan herkes faydalanır. "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir" sözünden yola çıkalım isterseniz... Klavye yosun bağladıysa vatandaş nasıl temizliycek bu klavyeyi? limon Yağı kullanmassak ne kullanacağız klavye temizliği için?

Nemini ve parlaklığını kaybetmiş klavye için en çok Amazon.com.tr bu ürün kullanılır. Limon yağını bildiğini görüyorum. Çoğu gitarcının çekmecesinde olur ve kullanabilirsin.
Yukarıdaki arkadaş sana gitarında sorun yoksa fark yaratmaz demek istemiş.
Aşınan ve kaymayan klavye de işe yarar.
Bu konularda @Bora Dere hocamız daha bilgilidir. Görürse yardımı dokunur.

Konuyu katkınız için teşekkür ederim öncelikle dediğiniz gibi klavye parlaklığını kaybetmiş ve bir miktar kirlenmiş duruyor dediğiniz ürünü inceleyeceğim.

Yağlar, vitaminler işin metrosexuel boyutu. Eğer bu tip bakımlar size keyif veriyorsa bin bir türlü yöntem var. tellere sürülecek yağ farklı, fret demirlerine farklı, klavye ağacına farklı, gövdeye farklı. manyetiğe farklı, metal aksama farklı. Liste uzaaar gider...

Dediğim gibi şart değil. Evde 20 yıldır çaldığım bir gitarım var. Her tel değişiminde WD40 ve hafif nemli bir havlu ile kiri temizlerim o kadar. İlk günkü gibi duruyor. WD 40 yoksa havlu da olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…