İbiza Cupra 1.4TSI SC vs Leon FR 1.4TSI SC

mstf26131

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu iki araçtan birini almayı düşünüyoruz(bu araçlar dışında da tavsiyelere açığım) bütçemiz 80-85 bin TL, öncelikle bu araçların kronik sorunları var mıdır, kullanan varsa deneyimleri nelerdir, tavsiye eder misiniz?

İkinci olarak, bulunduğumuz şehirde bu araçları bulamadığımız için farklı bi şehre gidicez bakmaya, alırken exper servisleri dışında Seat servisine gösterebilir miyiz bu araçları, kontrol edip bilgi verirler mi bize araç hakkında? Bunca zamandır bulunduğumuz şehirden araç alıp satarız, kendi güvendiğimiz ustalara gösteririz, farklı bi şehirden ilk defa araç alıcağımız için sormak istedim.

Bu araçları tercih etme sebeplerimize gelirsek aslında bu fiyat bandında ki araçlarla genel olarak benzer donanımlara sahip ama iki aracında tipi beni inanılmaz derecede etkiliyor ve istediğimiz zaman elden çıkarması kolay araçlar. Aracı benim dışımda annem ve babam nadiren kullanır tek kapı olması çokta sorun değil bizim için. 2010 model üstü bi araç istiyoruz, F1 vites olmazsa olmaz değil ama olursa çok güzel olur bizim için, yaşadığımız yerde park sorunumuz olduğu için çok büyük ve uzun araç istemiyoruz, manuel-otomatik dizel-benzin gibi takıntılarımız yok düzgün sorunsuz araç olduğu sürece hepsine binebiliriz.

Karar verebilirsek görmeye gitmeyi düşündüğümüz araçlar ;

Leon FR 1.4TSI SC
Leon FR 1.4TSI SC
İbiza Cupra 1.4TSI SC
İbiza Cupra 1.4TSI SC

Fiyatlarına bakmadan açıklamalara ve resimlere baktım ağır hasar kaydı vs. var mı diye.
Leon dan Üsküdar'dakini, İbiza'lardan Bakırköy'dekini seçmiştim. Sonra fiyatlara bakınca aynı paraya 2013 İbiza yerine Leon alırım deyip Leon seçtim.

Ufak tefek kronik sesler dışında FR'lar sıkıntısız arabalar diye biliyorum.

Benzin dert değilse Focus 2.5 Turbo
Fazla dersen:

Son düzenleme:
Üsküdar'daki Leon çok temiz duruyor cidden KM olsun hasar durumu olsun çok iyi, ben aslında otomatik F1'li bi araç istiyordum bu yüzden İbiza ağır basıyordu ama Leon'da İbiza'dan üstün bi araç, yani ikisinin de benim için artıları var Leonlar ve İbizalar hakkındaki yorumlara göre bi seçim yaparım diye düşünüyorum.
O kronik trim seslerine Seat forumlarında bir sürü çözümler bulmuşlar aslında o yüzden problem etmedim.
Hocam Focus RS'i kim istemez ama gerek yakıt durumu gerek vergilendirmeler olsun imkansız bizim için. Ayrıca İbiza 180hp babamı zor ikna ettim o güç başımıza iş açar diyip duruyor.
A3 düşündük aslında ama taş çatlasın 85bin bütçe çıkarabiliyoruz, bunun 3-4bin lirasını da ayırmak istiyorum bi kenara açıkcası aracı aldıktan sonra ki çıkabilcek masraflar için. 80bine de hasar kaydı, KM'si düşük ve 2010 üstü A3 zor gibi. Audi alırken boş paketi de alınmaz diye düşünüyorum. Bide bu BMW, Audi, Mercedes üçlüsünün bakımları ağır oluyor diye duyuyoruz hep o yüzden bunlara yanaşmak istemiyor pek babam.

VW bakmamıştım pek ama şu araçta çok hoşuma gitti sizce alınabilir mi, Leon ve İbiza ile kıyaslarsak?

VW Polo 1.4TSI ACT BlueGT

Leon FR modelini kullanıyoruz yaklaşık 2 yıldır. Her ne kadar ben kullanmasam da Abim ve Babam çok memnun.
Hocam 2 yıldır araç size hiç ağır bi masraf açtı mı? Yani bakımlarından bahsediyorum ve yakıt durumu hakkında bi fikriniz var mı? Şehir içi, şehir dışı sakin ve agresif kullanımlarda yakıt durumu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

Leon ve İbiza arasında kararsız kalmışken bide Polo GTI'lar aklımı çelmeye başladı. Aileye de uygun spor ve seri bi araba bakıyorum.

Araçta hasar kaydına takılma 10 15bine kadar gayet makuldur. Geçen hafta 2016 Jetta için tek far değiştirdim 1800 liraya. Önemli olan serviste yapılıp yapılmaması. Kendim 1.2 TSI 130HP Jetta (Stage 1) ve 1.4TSI 150HP Passat kullanıyorum. Yakıt tamamen senle alakalı basmazsan şehir dışı 3.5'e bile düşersin. Şehir içi sakin kullanım 6-8 arası. Sıkıştırırsan ucunu görmedim henüz ama rekor 23 Litre . Şahsen dolu Polo, Ibiza alacağıma boş, orta A3 alırım. Hem sürüş hem konfor kesinlikle kıyaslanmaz. 1.4 TSI 180HP motoru ilk kez gördüm büyük ihtimal turbo büyüktür bakımları hakkında bir şey diyemem.

Son düzenleme:
Yakıt konusunda haklısınız kullanıcıya bağlı ama uzun yol sakin kullanımda 4 litre diyende var 6-7'nin altına düşmüyor diyen de var hangisi doğru söylüyor bilemedim.
A3'lere siz söyleyince tekrar bi baktım ama bu MK2 kasalar hiç hoşuma gitmiyor, MK3'ler de bütçemizi aşıyor. Yaşadığım şehirde bi A3 buldum gayet temiz duruyor araç bi şans vermek canlı canlı görmek için anlaşabilirsek görmeye gidicem oda şu.

A3

6 7 altına düşmemesi imkansız. Ara hızlanma yapıyordur onu diyen kişiler. 130 sabit hız 6. Vites 2500 2800 devir çok rahat 5 litre altına düşüyor. Yerinde olsam hatchback bakmayı bırakırım dostum. Dediğin gibi A3 MK2 eski duruyor. Leon, Polo gibi araçlarada o kadar para ŞAHSEN vermem. 1.2 TSI Jetta yazılımda atarsan her türlü hem spor hem aile içi kullanırsın. 130 135 HP arasında benim kullandığım 2. Vitesten 3. Vitese geçerken bile ESP açıyor. Stock 105 Beygir bile koltuğa yapıştırıyor. Ben Jetta'yı sıfır alırken Polo 40 45 Bindi sıfırı.

Hocam Jettalar'da güzel araç ama tip olarak Leon, İbiza, Polo gözümde açık ara önde. Ama önerilerinizi dikkate alıp Jettayı da araştırıcam. Eğer donanım olarak konfor olarak bahsettiğim araçlardan öndeyse tabiki düşünebiliriz, bunların en dolusu highline sanırım ve şu araçları buldum hoşuma gitti açıkcası fiyatına göre ve şehir olarak bize yakınlar gidip bakma şansımız var.

Jetta
Jetta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…