İbrahim Zdemir niye ban attınız ki bana?

Mesajınız:

Amd işlemciler lehimlenir, kısacası delidlemeye kalkarsanız çekirdekleri kırarsınız.

Hem yazım hatanız var hem de yanlış bilgilendirme var.

Konuyu baştan sona okudum.

"Elinizdeki işlemci delidlenmiş olamaz" dediğinizi söylüyorsunuz, ama mesajınızdan bu çıkmıyor.

Lehimli işlemciler de delidlenebilir. Isıtılarak ve kapağı hızlıca kaydırarak yapılır bu, genelde.

Doğru yapılırsa çekirdek kırılmaz.

Hocam madem ki yanlış bilgilendirme var, etiket koyun biz de öğrenelim. Zira elimde eski bir lehimli Intel işlemci vardı. Dediğiniz gibi ısıtarak delid yapmaya çalıştım ama bozuldu. Sonradan öğrendim ki çekirdekler içinde PCB'yi çekirdeğe bağlayan ince altın teller 160° de lehimleri kopartıyormuş.
Kısacası, çekirdeği biraz ısıtırsanız bile kopar içindeki lehimler.
Ayrıca, AMD işlemcilerin çekirdeklerini düzgünce lehimleyebilmek için bloğun altına altın kaplama koyuyorlar. Siz bunu ısıttığınızda genleşmeden dolayı soyuluyor. Bunu da Intel işlemcimde deneyimledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca kendi delidlediğim i5 650 işlemcim:

Son düzenleme:
Fotoyu şunun için koydum, lehimli bir ilemciye delid yaptığımı göstermek için.

Delid işlemini keskin bir mutfak bıçağıyla yaptım. Zaten eski bir işlemciydi, kullanmıyordum.

Lehimli işlemcilere de delid yapılabilir. Bazen sadece kapağı kaydırmak yeterken bazen ısıtmak da gerekebilir.

Dikkatli ve uygun ekipmanlarla yapıldığı takdirde, işlemci çekirdeğine zarar vermeyecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benden de E3-1220 V5'in Delid yapılması için açılmış hali, öyle zor bir iş değil fakat yanlış yaparsanız elinizde kalır işlemci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…