İç mimar için çizim ve render dizüstü önerisi

Bütçe
45000-55000

Furkannymn

Kilopat
Herkese iyi akşamlar.
Ablam iç mimar olduğu için dizüstü bilgisayar almamız gerekiyor.
Masaüstü olsa az çok anlıyorum lakin dizüstü olunca hangi CPU hangi GPU daha iyi bilmiyorum.
Bütçemiz 45-55 bin lira arası.
Hangi markaların hangi modelleri daha iyidir bilemedim.
Şahsen RAM ve SSD'nin yüksek olmasının bizim açımızdan iyi olacağına inanıyorum.
Masaüstü olmadığı için 1 TB SSD ve abartıya kaçmıyorsa 32 RAM istiyoruz.
İsteğimiz aldığımız dizüstü bizi uzun vadede yarı yolda bırakmasın, parasının hakkını versin.
Baktığım bazı modeller şunlar:
1: https://www.hepsiburada.com/asus-ro...AQ9h18LzvyJeBuVOkZxoCMwcQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
2: Amazon.com.tr

Bence aklınızdaki ve özellikle size önerilen Cyborg çöpünü falan tercih etmeyin.
Bu çağda tonla para verip 3.dünya ülkeleri için üretilmiş ürünlere para saçmayın.
Sarısitede çok iyi fiyata harika ürünler var. Aynı fiyata +- çok daha kaliteli, performanslı ürün alabilirsiniz.

https://psref.lenovo.com/Product/Legion/Legion_Pro_5_16IRX8?tab=model bu listeden i9, 4070 Türkiye 4 model var. Hepsi aynı sayılır. Bu fiyata rakipsiz ürün. 22 ay Lenovo garantisi var. İ9, 140W 4070 her türlü işin içinden rahttlıkla çıkacaktır.
Aynı şehirde yaşıyorsanız gidin ürünü inceleyin. Fiziki ve sentetik vaktiniz varsa oyun vs testleri yapın. Fatura, garanti, fiyat (54-55k gibi) varsa iade süresi gibi konularda uzlaşın. Aklınıza yatarsa 2 saatlik bir iş. Siz çok fazla anlamazsanız bir arkadaşınızı götürün. Bu ve 2024 14. Legion en uygun indirim zamanı 1500/1600€. anlık 1800/2000€ civarı. ( sözde en büyük indirim, zamanı 15 gün önce forumdan bir arkadaşa Almanya'dan benzer Legion i7 14700HX 4070 32 GB 1 TB en ucuz şekilde 1500 almıştık)
Kağıt üstünde sitedeki fiyat Türkiye için çok normal. Ürün teşhir mi? Tamir görmüş bir ürün mü bilmiyorum. Araştırmak size kalmış.

Aynı ürünün çok iyi incelemesi Lenovo Legion Pro 5i review (gen 8 - Core i9, RTX 4070)

Aynı ya da benzer incelemeler Lenovo Legion Pro 5 16IRX8, i9-13900HX RTX 4070

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…